Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Venäjä-pakotteiden seuraus – virolaiset eivät saa enää tuoda alkoholia Venäjältä

EU:n Venäjään kohdistama kuudes pakotepaketti tuli voimaan kesäkuun alussa. Uusien pakotteiden myötä yksityishenkilöt eivät saa enää 10. heinäkuuta alkaen tuoda Venäjältä Viroon alkoholia sekä monia muita tuotteita, joiden tuonti on tähän asti ollut sallittua.

Tuontikielloista tiedotti kuluneella viikolla Viron vero- ja tullihallitus, jonka mukaan alkoholin lisäksi huonekalujen, puun, puutuotteiden, lannoitteiden ja monien muiden tuotteiden, joita yksityishenkilöt ovat tähän mennessä tuoneet päivittäin Venäjältä, tuonti Viroon on kielletty.

Viron vero- ja tullihallituksen tulliosaston päällikön Eerik Heldnan mukaan on tärkeää ymmärtää, että nämä nyt voimaan tulevat rajoitukset ja sanktiot koskevat myös tavallisia matkustajia.

– Yksityishenkilöillä oli aiemmin mahdollisuus tuoda Venäjältä Viroon kerran kuukaudessa litra väkeviä alkoholijuomia ja 125 g kaviaaria. Heinäkuun 10. päivästä alkaen tämä ei ole enää mahdollista, Eerik Heldna sanoo viraston lehdistötiedotteessa.

Heldnan mukaan rajoitusten rikkominen on rikos, jonka seuraamuksista vastaavat poliisi ja syyttäjänvirasto.

– Rikkomuksen luonteesta riippuen rikosoikeudellista menettelyä ei aloiteta, jos kyseessä on ensimmäinen ja tahaton rikkominen, Heldna sanoo.

Lisäksi Heldna muistuttaa, että tällä hetkellä myös tavaroiden vientiä Venäjälle on rajoitettu. Niinpä ihmisten pitää ottaa rajoitukset vakavasti ja huolehtia siitä, etteivät he yritä viedä tai tuoda kiellettyjä tavaroita rajan yli.