Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Remontti sulki Tallinnan tunnetuimmat portaat – avautuvat yleisölle uudestaan tänään

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevat ja Toompean mäelle johtavat Patkulin portaat ovat olleet suljettuina lähes koko kesäkuun ajan.

Toompean mäen tukimuurin kunnostustyöt sulkivat nämä 1900-luvun alkuvuosina rakennetut ja 157 askelta pitkät matkailijoiden suosimat portaat, jotka johtavat Snellin lammelta ylös Toompealle ja suositulle Patkulin näköalatasanteelle.

– Kaupungin viheralueita ja monumentteja on ylläpidettävä niin, että ne ovat turvallisia kulkea ja käyttää, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Madle Lippus sanoo kaupungin tiedotteessa.

Toompean tukimuuri on rakennettu 1860-luvun ja 1900-luvun alun välisenä aikana ja se tukee kukkulan ylängön luonnonkalliota sortumiselta alla olevan puistoon ja Patkulin portaille. Edellisen kerran mittavia kunnostustöitä tehtiin samalla paikalla vuonna 2006.

Patkulin portaat avataan yleisölle taas maanantaina 27. kesäkuuta.

Tallinnan Vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1997 lähtien. Tallinnan kaupungin pitkän tähtäimen strategian mukaan kaupungin kulttuurimuistomerkkien, arvorakennusten ja arkeologisen perinnön suojelu ja ylläpito on varmistettava siten, että historiallista kaupunkitilaa ja elinympäristöä arvostetaan, mutta samalla kaupunki tarjoaisi houkuttelevan asumis-, liiketoiminta- ja vierailuympäristön.