Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suomalaisten suosikkijuoma on edelleen Virossa reilusti halvempaa - hintojen noususta huolimatta

Inflaatio on nostanut hintoja Suomenlahden molemmin puolin ja moni suomalainen miettiikin, onko juomaostoksille tuleminen Tallinnaan vielä kannattavaa. Tämän johdosta Tallinna24 lähti selvittämään, mikä on suomalaisten suosikkijuoma lonkeron hintaero Suomen ja Viron välillä.

Hintavertailun kohteeksi otettiin Hartwallin 5,5 % vahvuinen Original Long Drink, koska tuote on myynnissä sekä Suomessa että Virossa. Vertailimme 24 tölkin salkun hintoja Suomessa, Virossa ja Latviassa sekä Tallinnan laivoilla.

Yleisesti voi sanoa, että hinnat ovat nousseet molemmissa maissa. Eniten hinnat ovat nousseet Alkossa ja Suomen Prismassa, jossa 24 lonkerotölkkiä maksaa nyt 3,60 euroa enemmän kuin syksyllä 2021. Hinnat ovat nousseet myös laivoilla, mutta maltillisemmin.

Virossa lonkerosalkun hinta on noussut niin sataman myymälöissä kuin Prismassakin. Latvian Superalkossa hinta on pysynyt samana.

Lonkerosalkun hintaan pitää virolaiskaupoissa muistaa laskea 2,40 euron pantti, joka ilmoitetaan yleensä pienellä präntillä tarjouskyltin alareunassa. Tallinnan sataman alkoholipuodeista halvimmalla lonkerosalkkua kesäkuun lopulla myivät samaan ketjuun kuuluvat Cityalko ja Superalko, joissa hinta oli pantteineen 24,39 euroa.

Tallinnan kallein lonkerosalkku oli tälläkin kertaa paikallisen Prisman valikoimissa, jossa 24 tölkille tuli pantteineen hintaa 30,39 euroa.

Laivoilla ei tölkeistä tarvitse maksaa panttia, joten säästöä syntyy heti useampikin euro per salkku. Tällä kertaa halvin lonkerosalkku oli hinnaltaan 20,90 euroa ja sitä myy Tallink. Viking XPRS:llä hinta oli 22,90 euroa ja Eckerö Linella 23,90 euroa.

Jos haluaa tehdä todella edullisia lonkero-ostoksia, kannattaa ajaa Latvian puolelle, jossa tölkeistä ei myöskään tarvitse maksaa panttia. Superalkon Latvian myymälässä lonkerosalkulla on hintaa 19,99 euroa.

Suomessa lonkerosalkku maksaa helposti lähes kolme kertaa enemmän kuin halvin vaihtoehto Viron puolella ja Latviasta saa kolme lonkerosalkkua halvemmalla kuin Suomesta yhden.

*Hinnat on kerätty kesäkuussa 2022 yritysten verkkosivuilta. Suomen Prisman tapauksessa salkun hinta on laskettu kahdesta 12 kpl:n lonkeropakkauksesta ja Alkon kohdalla neljästä 6 kpl:n pakkauksesta. Viking XPRS:ltä hintavertailuun otettiin mukaan Hartwall Original Long Drink Light, koska perinteistä lonkeroa ei verkkokaupan valikoimasta löytynyt.