T24: Virossa uimavesien laatu on erittäin hyvä – veden laatua seurataan yli sadalla yleisellä uimapaikalla

Alkukesän helleaalto ei ainakaan vielä ole tuonut Viron uimavesiin aiemmilta kesiltä tuttuja ongelmia, kuten sinilevää. Myös tähän mennessä kerätyt näytteet osoittavat, että Virossa uimapaikkojen veden laatu on erittäin hyvä. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Tänä kesänä Viron terveysvirasto seuraa kesäkuusta elokuun loppuun asti kestävän virallisen uimakauden aikana veden laatua yli sadalla yleisellä uimapaikalla eri puolilla maata. Vesinäytteistä seurataan jäte- ja öljypitoisuuksia sekä sinilevän määrää.

Virallinen uimakausi on jo alkanut Virossa seitsemän maakunnan alueella ja suurin osa uimapaikoista on avattu. Kaikista näistä kohteista on otettu alustavat vesinäytteet, joiden tulokset osoittavat veden laadun olevan hyvä.

– Veden laatu kaikilla julkisilla uimapaikoilla on näytteiden mukaan erittäin hyvä, Viron terveysviraston ympäristöterveysjohtaja Aune Annus-Urmet sanoo.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut