T24: Virossa riskiryhmään kuuluvat saavat neljännen koronarokotteen elokuusta alkaen – koko väestöstä vain reilu 60 prosenttia on saanut kaksi rokotetta

Jos uusien koronavirustapausten määrä pysyy alhaisena, immunoprofylaksian asiantuntijaryhmä suosittelee Virossa neljännen koronarokotteen antamista riskiryhmille elokuussa. Asiantuntijaryhmä on määritellyt riskiryhmään kuuluviksi yli 60-vuotiaat ja yli 12-vuotiaat kroonista sairautta sairastavat.

– Toinen tehosteannos kesän lopussa auttaa ylläpitämään immuunipuolustusta syyskuukausien aikana, kun virusten leviäminen yleensä kiihtyy, perhelääkäri ja asiantuntijaryhmän jäsen lääkäri Marje Oona kertoo Viron yleisradion haastattelussa.

Toinen tehosteannos suositellaan otettavaksi kuuden kuukauden kuluttua viimeisestä rokoteannoksesta tai koronavirustaudista toipumisesta. Tehosteannoksia ryhdytään antamaan Virossa hoitokotien asukkaille ja hoitohenkilökunnalle heinäkuun lopusta alkaen.

Viron sairausvakuutuskassan edustajan Külli Friedemannin mukaan rokotustahtia nopeutetaan tarvittaessa.

– Jos näemme, että sairaalat alkavat täyttyä odotettua nopeammin, nopeutamme myös rokotusprosessia.

Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin viime viikolla 801 uutta koronatartuntaa ja positiivisten testien osuus kasvoi edellisviikosta lähes 15 prosentilla. Koko Viron väestöstä kaksi koronarokotetta on vasta 63,7 prosentilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut