Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kaduilla partioi nykyään dialogipoliiseja – mallia puhumalla asioita ratkoviin poliiseihin on otettu ulkomailta

Toukokuussa voitonpäivän levottomuuksia Tallinnassa saapuivat ratkomaan ensimmäistä kertaa virolaiset dialogipoliisit. Kyseessä ovat poliisit, jotka ovat erikoistuneet kommunikoimaan ja keskustelemaan erilaisten ihmisten kanssa, ja joiden tehtävänä on huolehtia viestinnän avulla julkisten kokoontumisten ja mielenosoitusten sujumisesta rauhallisesti.

Mallia dialogipoliiseihin on otettu muista maista, sillä dialogipoliisit tunnetaan myös Ruotsissa, Saksassa, Liettuassa ja Tanskassa. Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen pohjoiseen prefektuuriin perustettiin aiemmin tänä vuonna kokonainen dialogipoliisiryhmä.

Dialogipoliisit käyttävät normaalia poliisin kenttäpukua, jonka selässä on sana ”dialogue poliisi”. Tänä keväänä työnsä aloittaneet poliisit kommunikoivat ihmisten kanssa ja ratkaisevat mahdollisia väärinkäsityksiä ja ristiriitoja osallistujien välillä estäen näin tapahtumien kärjistymisen julkisissa kokoontumisissa. Näin yleisötilaisuudet ja mielenosoitukset sujuvat hyvin eivätkä häiritse järjestystä.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos on jo saanut hyviä kokemuksia dialogipoliisien työstä. Ihmiset puhuvat heille mielellään ja kysyvät neuvoa tai purkavat murheitaan.