Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virolainen kyytisovellus Bolt palaa Suomen markkinoille – toimii aluksi vain Helsingissä

Virolainen kyytisovellus Bolt ilmoitti heinäkuun alussa palaavansa Suomen markkinoille. Ainakin aluksi palvelu toimii vain Helsingissä.

Virossa Boltin kautta voi vuokrata myös sähköpotkulautoja, sähköpyöriä ja autoja sekä tilata ruokaa kotiin. Suomen markkinoille Bolt tuo kuitenkin vain sovelluksen avulla tilattavan kyytipalvelunsa.

Boltin toimitusjohtaja Markus Villing iloitsee laajentumisesta.

– Olemme innoissamme liiketoimintamme laajentumisesta Suomen markkinoille ja uskon, että voimme auttaa Helsingin siirtymistä kohti ympäristöystävällisempiä liikkumispalveluita, Markus Villing sanoo yrityksen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Bolt-kyydin aloitusmaksu Helsingissä on 3 euroa, minuuttihinta 0,26 euroa ja kilometrihinta 0,97 euroa.

Lue myös: Bolt poistuu Suomen markkinoilta

Kuljettajia Bolt houkuttelee Helsingissä palvelukseensa kilpailijoitaan pienemmällä provisiolla.

– Tavoitteenamme ovat korkeimmat tuntitulot kuljettajillemme kilpailijoihin verrattuna. Hyvät tulot puolestaan luovat järjestelmän, jossa on enemmän kuljettajia, nopeammat saapumisajat ja parempi palvelu asiakkaillemme, Boltin Suomen maajohtaja Mikael Uusivuori sanoo.

Bolt tuli ensimmäisen kerran Suomen markkinoille Taxify-nimellä jo marraskuussa 2014, mutta lopetti toimintansa vuoden 2017 alussa. Suomessa kesällä 2018 tehtyjen kuljetuslainsäädännön muutosten seurauksena sekä Bolt ja Uber palasivat Suomen markkinoille. Bolt kuitenkin lopetti toimintansa tammikuussa 2020.