Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suomalaisten suosikkikauppakeskukseen Tallinnassa avautui uusi ravintolamaailma

Tallinnan keskustassa sijaitseva Viru-keskus on kahden koronavuoden aikana uudistunut huomattavasti. Ensin keskuksen alakerrassa sijaitseva Kaubamaja-tavaratalon ruokaosasto sai uuden ilmeen ja sen jälkeen uudistettiin keskuksen yleisiä tiloja, joihin rakennettiin useammatkin uudet liukuportaat.

Kesäkuussa Viru-keskukseen avautui vielä uusi Viru Toidutänäv eli 15 ravintolan, kahvilan ja baarin muodostama ravintolamaailma. Se sijaitsee keskuksen Tammsaaren puiston puoleisessa osassa, siellä missä aikaisemmin olivat muun muassa Hesburger ja Robert´s Coffee.

Ravintolamaailma avautuu joka päivä klo 11 ja sunnuntaista torstaihin se on avoinna klo 22 saakka ja perjantaisin ja lauantaisin klo 24 saakka.

Viidentoista kahvilan ja ravintolan muodostama ravintolamaailma tarjoilee muun muassa hampurilaisia, sushia, pizzaa, Lähi-idän mezejä, kebabia, Poké bowleja sekä uzbekistanilaista ruokaa. Palan painikkeeksi on tarjolla käsityöläisoluita ja jälkiruoaksi herkullisia Pavlova-leivonnaisia tai jäätelöä.

Tarjolla on myös muutakin kuin pikaruokaa, sillä uuden ravintolan Viru-keskukseen ovat avanneet myös Tarton Aparaaditehtaalta tuttu Kolm Tilli -ravintola sekä Lee- ja Lore Bistro -ravintoloista tutut Janno Lepik ja Kristjan Peäske. Vain kansainväliset pikaruokaketjut loistavat poissaolollaan.

– Hienoa on se, että jokaisella kahvilalla ja ravintolalla on täällä oma vahva konseptinsa. Kukaan ei kopio toisilta, uuden Freya Foodbaarin toinen omistaja Kristjan Peäske kertoo.

Janno Lepik and Kristjan Peäske päätyivät avaamaan uuden ravintolan, kun kuulivat Viru-keskukseen avautuvasta ravintolamaailmasta.

– Päätös oli helppo, sillä meillä oli jo Freya Foodbaarin konsepti valmiiksi suunniteltuna. Kun aikanaan avasimme Jannon kanssa Leib-ravintolan, tulimme molemmat fine dining -maailmasta ja halusimme omassa ravintolassa mennä askeleen rennompaan suuntaa. Freya Foodbaar on vielä askel lähemmäs asiakkaita, Kristjan kertoo.

Freya Foodbaarissa kaikki annokset maksavat alle 10 euroa. Annoksia suunniteltaessa on myös otettu hyvinvointinäkökulma huomioon: kaikki annokset sisältävät paljon vihanneksia.

– Tarjoamme terveellistä ruokaa, mutta emme kuitenkaan terveysruokaa, Kristjan naurahtaa.

Aluksi Freya Foodbaarin annokset olivat pääasiassa kasvisruoka-annoksia, joihin asiakkaalla oli mahdollisuus lisätä lihaa. Sellainen konsepti ei kuitenkaan toiminut.

– Huomasimme, että asiakkaiden perusodotus oli se, että annoksessa on lihaa. Niinpä käänsimme konseptin toisin päin. Annoksissamme on nyt lihaa, mutta asiakas voi jättää sen halutessaan pois, jolloin myös hinta laskee.

Viru-keskuksen ravintolamaailma on ehtinyt olla avoinna vasta reilut kaksi viikkoa, mutta paikalliset ihmiset ovat ottaneet sen heti omakseen. Myös Tallinnaan palanneet turistit ovat löytäneet paikan.

– Sanoisin, että noin 70 prosenttia asiakkaista on paikallisia, mutta ilahduttavan paljon olemme nähneet myös suomalaisia turisteja. Itse toivon, että tällainen uusi ravintolamaailma, joka on konseptiltaan ainutlaatuinen Baltiassa ja jopa Skandinaviassa, auttaa houkuttelemaan ihmiset takaisin Tallinnan keskustaan.