T24: Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä jatkaa kasvuaan – ulkomaisten turistien määrä ei ole palautunut koronakriisiä edeltävälle tasolle, kotimaan matkailijoiden määrässä uusi ennätys

Toukokuussa 2022 Viron majoitusliikkeissä yöpyi 249 000 matkailijaa, mikä on 176 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2021. Tiedot selviävät Viron tilastokeskuksen tuoreista matkailijatilastoista.

Hurjien kasvuprosenttien taustalla ovat vielä viime vuoden toukokuussa voimassa olleet koronarajoitukset, jotka rajoittivat matkailua merkittävästi.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan Virossa majoitettiin toukokuussa lähes 117 000 ulkomaista turistia ja 132 000 kotimaista matkailijaa. Sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi viime vuodesta.

– Vaikka ulkomaisten turistien määrä kasvoi voimakkaasti, se oli silti lähes puolet alle koronakriisiä edeltäneen vuoden 2019 tason. Kotimaan matkailijoiden määrä kasvoi 19 prosentilla verrattuna vuoteen 2019, mikä on taas uusi ennätys. Yhtenäkään aikaisempana vuonna ei toukokuussa ole Viron majoitusliikkeissä yöpynyt näin paljon kotimaisia matkailijoita, Laurmaa sanoi tiedotteessa.

Toukokuuhun 2021 verrattuna sekä Euroopan maista että Euroopan ulkopuolelta saapuneiden matkailijoiden määrä kasvoi. Eniten matkailijoita Viroon saapui taas Suomesta (lähes 43 000) ja Latviasta (lähes 15 000). Saksasta saapui 7 000 ja Liettuasta 5 000 turistia.

Suurin osa sekä kotimaan matkailijoista (31 %) että ulkomaisista turisteista (72 %) yöpyi toukokuussa Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Virossa oli toukokuussa matkailijoille avoinna 1 043 majoitusliikettä, joissa oli yhteensä 21 000 huonetta ja 50 000 vuodepaikkaa. Keskimääräinen yöpymisen hinta oli 43 euroa per henkilö.

*Matkailijatilastot eivät sisällä Ukrainasta Viroon saapuneita pakolaisia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut