Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Helsingin ja Tallinnan satamien yhteishanke sai 6,8 miljoonaa EU-tukea – Luvassa on parannuksia liikennejärjestelyihin ja satamainfrastruktuuriin

Helsingin ja Tallinnan satamien Twin-Port V- hankkeelle on myönnetty yhteensä 6,8 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Summasta Helsingin sataman osuus on noin neljä miljoonaa euroa ja Tallinnan sataman 2,8 miljoonaa euroa. Hanke ulottuu vuoden 2023 loppuun.

Helsingin ja Tallinnan satamat ovat kehittäneet jo vuodesta 2011 lähtien yhdessä satamien välisiä rahti- ja matkustajayhteyksiä. Aikaisemmilla Twin-Port-hankkeilla on rakennettu ja kehitetty Helsingin ja Tallinnan satamainfrastruktuuria sekä varustamojen kalustoa.

Rahoituksella on esimerkiksi Helsingissä rakennutettu Länsisataman uusin T2-terminaali ja parannettu terminaalin liikenneyhteyksiä. Tallinnassa puolestaan on rakennettu uusi kävelysilta matkustajaterminaalien välille ja rakennettu uusi parkkitalo D-terminaalin yhteyteen sekä parannettu liikenneyhteyksiä.

Tulevan hankkeen aikana Tallinnan satama parantaa Muugan sataman ja Tallinnan matkustajasataman infrastruktuuria. Saatu 2,8 miljoonan euron tuki kattaa noin 50 prosenttia satamien perusparannuskustannuksista.

– Sekä Tallinna-Helsinki- että Muuga-Vuosaari-yhteys ovat yhtä tärkeitä satamillemme ja maidemme talouksille, Tallinnan sataman toimitusjohtaja Valdo Kalm sanoo.

Helsingin Sataman hankkeessa tehdään tarvittavat selvitykset ja tekniset suunnitelmat uuden kehittämisohjelman kolmelle pääprojektille. Selvitykset kattavat laaja-alaisesti tekniset, taloudelliset ja lainsäädäntöselvitykset.

Helsingin Sataman osuus saadusta tuesta on noin 4 miljoonaa euroa, joka vastaa 50 prosenttia suunnitellun kehittämisohjelman valmistelun kustannuksista. Helsinkiin suunnitellut toimenpiteet keskittävät liikennettä ja vapauttavat alueita muuhun kaupunkikäyttöön.

Sekä Tallinnan sataman toimitusjohtaja Valdo Kalm että Helsingin Satama Oy:n taloudesta, ICT:stä ja kehittämisestä vastaava johtaja Pekka Meronen ovat tyytyväisiä hyvin sujuneeseen yhteistyöhön satamien välillä.

– Tuen saaminen osoittaa, että myös EU:n kokonaistavoitteiden osalta olemme kehitysohjelmassamme oikealla tiellä, Pekka Meronen lisää.