Tallinnassa sijaitseva valokuvataiteenmuseo Fotografiska on ottanut käyttöön sisäänpääsylippujen joustavan hinnoittelun. Tämä tarkoittaa sitä, että lipun hinta riippuu vierailun ajankohdasta.
Sisäänpääsylippu maksaa vähiten silloin, kun museossa on vähiten kävijöitä eli arkisin aamulla sekä myöhään illalla. Kalleimmillaan lippu on lauantaina keskipäivällä. Uuden hinnoittelumallin tavoitteena on mahdollistaa museokäynti mahdollisimman laajalle yleisölle.
– Olemme miettineet joustavaa hinnoittelua jo kauan, koska haluamme tarjota mahdollisuuden vierailla museossamme mahdollisimman monille ja juuri heille sopivaan hintaan. Tällä lähestymistavalla voimme lisäksi hajauttaa kävijöitä paremmin ja siten parantaa heidän vierailukokemustaan, Fotografiska Tallinnan toimitusjohtaja Margit Aasmäe kertoo uudistuksen taustoista.
Valokuvataiteenmuseo Fotografiska on aukioloaikojensa puolesta ainutlaatuinen museo koko maailmassa. Se on avoinna arkisin joka päivä klo 9–21 ja viikonloppuisinkin ovet avataan klo 10. Joustavan hinnoittelumallin on ottanut käyttöönsä sitä ennen museon Tukholman yksikkö sekä Moco Museum Amsterdamissa ja Barcelonassa.
– Vaikka tällainen hinnoittelumalli ei vielä ole yleisesti käytössä museoissa, ovat ihmiset jo tottuneet joustavaan hinnoitteluun hotellihuoneiden ja lentolippujen osalta. Niille, jotka haluavat olla ajattelematta vaihtuvia hintoja, suosittelemme vuosikorttiamme. Sillä pääsee veloituksetta katsomaan näyttelyitämme kaikissa Fotografiskoissa ja lisäksi voi ottaa ystävän mukaan puoleen hintaan, Margit Aasmäe naurahtaa.
Kesäkuussa kolmevuotissynttäreitään juhlineessa Tallinnan Fotografiskassa on tällä hetkellä esillä neljä kiinnostavaa näyttelyä. Uusin niistä on omintakeisista julkkiskuvistaan tunnetun Frank Ockenfels 3:n Introspection-näyttely.
Lisäksi esillä ovat Carla Gannisin uusmediateos Emoij, joka on digitaalisen aikakauden versio taidemaalari Hieronymus Boschin yli 500 vuotta sitten maalaamasta mestariteoksesta, kiinalaisen valokuvataiteilija Pixy Liaon nykyaikaisen yhteiskunnan stereotyyppisiä sukupuolirooleja kritisoiva näyttely sekä taiteilijaduo Cooper & Gorferin ajatuksia herättävä katsaus asuinpaikkaansa vaihtamaan joutuneiden naisten elämään.
Tallinnaan vuonna 2019 avattu Fotografiska oli ensimmäinen valokuvataiteenmuseon yksiköistä Ruotsin ulkopuolella. Nykyään Fotografiska on myös New Yorkissa ja vuonna 2023 oman valokuvataiteenmuseonsa saavat Berliini, Miami ja Shanghai.