Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinkin uusi alus myöhästyy ainakin puoli vuotta – Vilkas kesäsesonki menee MyStar-alukselta ohi

Alun perin Tallinkin uuden MyStar-aluksen piti aloittaa liikennöinti jo kesällä 2022, mutta koronakriisi ja keväällä alkanut Ukrainan sota ovat viivästyttänet aikataulua. Tämänhetkisten tietojen mukaan alus olisi luovutusvalmis vasta syyskuussa.

Tallink SIljan toimitusjohtaja Margus Schults näkee aikataulun viivästymisessä hyviäkin puolia, vaikka vilkas kesäsesonki menee alukselta ohi.

– Jos uusi alus saapuu syksyllä, saamme enemmän matkustajien huomiota hiljaisemman syyskauden aikana, Schults sanoi Turun Sanomien haastattelussa.

Vielä kuluvan vuoden helmikuussa Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoi, että alus valmistuu toukokuun loppuun tai kesäkuun alkuun mennessä ja aloittaa liikennöinnin kesäkuussa. Tällä hetkellä Tallink on lisännyt uuden aluksen syyskuun aikatauluihinsa.

MyStar-aluksen rakentaminen alkoi Rauman telakalla huhtikuussa 2020. Noin 250 miljoonaa euroa maksava alus on 212 metriä pitkä ja sen enimmäiskapasiteetti on 2 800 matkustajaa ja 750 ajoneuvoa.

Alus kulkee LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla, jonka hinta on viimeisen kahden vuoden aikana nelinkertaistunut.