Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kadulla on keskiviikkona tungosta – Laululavalle saapuu 65 000 Rammstein-fania

Vihdoinkin keskiviikkona 20. heinäkuuta Tallinnan laululavalla järjestetään saksalaisen Rammsteinin konsertti, jota fanit ovat saaneet odottaa kaksi vuotta.

Rammsteinin vuodelle 2020 suunniteltu European Stadium Tour -kiertue jouduttiin perumaan koronaviruksen takia. Ensin koko kiertue siirrettiin vuodella eteenpäin kesään 2021, mutta huonon koronatilanteen takia kiertuetta jouduttiin siirtämään vielä vuodella eteenpäin.

Loppuunmyytyyn konserttiin odotetaan noin 65 000 Rammstein-fania ja Suomestakin paikalle saapuu yli 15 000 fania. Niinpä keskiviikkona on luvassa ruuhkaa niin Tallinnan kaduilla kuin laululavan ympäristössäkin. Myös Helsingistä Tallinnaan saapuvilla laivoilla riittää väkeä.

Konsertti aiheuttaa myös jonkin verran liikennejärjestelyjä laululavan ympäristössä. Saksalaisyhtyeen monimutkaisen pyro- ja tuliefekteillä varustetun konserttilavan rakentaminen kestää useita päiviä, joten laululavan ympäristössä liikkuu jo ennen konserttia raskaita kuorma-autoja ja rekkoja. Alueella liikkuvia autoilijoita pyydetään noudattamaan kaduille asetettuja väliaikaisia opasteita ja varaamaan enemmän aikaa liikkumiseen.

Ihmisiä pyydetään saapumaan konserttiin kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla, sillä pysäköiminen laululavan ympäristössä on vaikeaa.

Portit konserttialueelle avautuvat jo klo 17 ja Rammsteinin lämppärinä esiintyvä Duo Abélard aloittaa esiintymisensä noin kello 20. Rammstein saapuu lavalle noin klo 21.05. Konsertti päättyy viimeistään klo 23.45.