T24: Joko tunnet glampingin? - Luksustelttailua Virossa

Parin viime vuoden aikana eri puolille Viroa on noussut glamping-majoitusta eli luksustelttailua tarjoavia kohteita. Glamping-sana muodostuu englannin kielen sanoista glamorous (hohdokkuus) ja camping (telttailu) ja tarkoittaa siis telttailun loisteliaampaa, mukavuuksilla varustettua versiota.

Jo vuonna 2020 glampingista puhuttiin yhtenä kuumimpana matkailutrendinä. Sen sanottiin houkuttelevan erityisesti matkailijoita, jotka eivät omista retkeilyvarusteita, arvostavat mukavuuksia, mutta haluavat yöpyä luontokohteissa.

Mitä glamping eli luksustelttailu sitten oikeasti on? Glampingissa on kyse telttailusta mukavuuksilla eli siinä yhdistetään monia hotelleista tuttuja mukavuuksia luonnon helmassa yöpymiseen.

Majoitus tapahtuu yleensä suurissa teltoissa, tasokkaissa puumajoissa tai Afrikan safareilta tutuiksi tulleissa kangasrakenteisissa safarimajoissa. Suurissa teltoissa ei tarvitse kyyristellä ja ne on yleensä varustettu oikeilla sängyillä ja lämpöä tuovalla kamiinalla. Joissain voi olla jopa omat kylpyhuoneet.

Virossa glamping-teltat on monesti pystytetty omalle puuterassille kauniiseen paikaan luonnon helmaan tai rannan läheisyyteen. Teltat on sisustettu viihtyisästi ja niistä löytyy yleensä sänky ja kamiina. Suihku ja wc-tilat sekä yksinkertainen keittomahdollisuus tai grilli löytyvät teltan pihapiiristä. Joissain kohteissa teltalle voi tilata valmiin aamiaisen.

Glamping-kohteita löytyy Virosta esimerkiksi Märjamaalta, Võrusta, Pärnun maakunnasta, Põltsamaalta ja Itä-Virumaalta. Voit etsiä kohteita esimerkiksi Visit Estonia -sivuston kautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut