T24: Tallinnan kaupunki laskee nopeusrajoitusta 80 kadulla – tavoitteena liikenneturvallisuuden parantaminen

Tallinnan kaupunki on päättänyt puuttua sekä isojen että pienien katujen nopeusrajoituksiin parantaakseen liikenneturvallisuutta. Nopeusrajoituksia lasketaan yhteensä 80 kadulla.

Nopeusrajoitus lasketaan kaupungin pienemmillä kaduilla 30 km / tunnissa ja isommilla kaduille 40 km / tunnissa. Uusista nopeusrajoituksista kertovien liikennemerkkien asentaminen kaduille alkoi heinäkuussa ja työ on tarkoitus saada päätökseen syyskuun aikana.

Elav Tänav -yhdistyksen toimitusjohtaja Eliisa Puudersell on tyytyväinen Tallinnan päätökseen liittyä niiden kaupunkien joukkoon, jotka vähentävät autoliikenteen haittavaikutuksia alentamalla ajonopeuksia.

– Autoliikenteen nopeutta vähentämällä voidaan vähentää onnettomuuksien määrää ja vakavuutta. Lisäksi voidaan vapauttaa tilaa muille tienkäyttäjille ja lievittää Tallinnan meluongelmaa, Eliisa Puudersell sanoo.

Lisäksi Tallinnan kaduille rakennetaan 28 uutta hidastetöyssyä. Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Vladimir Svetin mukaan kaupungin tavoitteena on rauhoittaa liikennettä ja vähentää onnettomuuksia.

– Tämän takia lisäämme kaupungin kaduille uusia hidastetöyssyjä, jotka pakottavat kuljettajat hidastaman vauhtia, Svet sanoo kaupungin tiedotteessa.

Uusi 30 km / h nopeusrajoitus on voimassa pääosin Kesklinnan, Pelgulinnan ja Nõmmen kaupunginosissa yhteensä 69 kadulla. 40 km / h nopeusrajoitus puolestaan on voimassa Tallinnan keskusta-alueen 11 pääkadulla, kuten Pärnu maanteella, Mere puisteella ja Narva maanteella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut