Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virossa sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä tuplaantui kuukaudessa – uuden korona-aallon nopea saapuminen yllätti asiantuntijat

Koronatartuntojen määrä on lähtenyt jälleen nousuun Virossa, jossa myös sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä on kaksinkertaistunut vain kuukaudessa.

Kuluvan viikon maanantaina sairaalahoidossa oli Viron terveysviraston mukaan 99 potilasta. Sairaalahoitoon joutuvien potilaiden määrä nousee todennäköisesti jälleen yli sadan tämän viikon aikana.

Viime viikolla Virossa rekisteröitiin 1 564 uutta koronatartuntaa ja myös koronan tarttumista kuvaava R-luku on lähtenyt nousuun ja on tällä hetkellä 1,1.

– Koronaviruksen ilmaantuvuus on edelleen lievässä nousussa ja rekisteritietojen mukaan tartunnat lisääntyivät kaikissa ikäryhmissä, Viron terveysviraston tartuntatautiosaston johtaja Hanna Sepa sanoi viraston tiedotteessa.

Myös Viron edelleen alhainen rokotekattavuus vaikuttaa tartuntojen nopeaan leviämiseen. Koko Viron väestöstä kaksi rokotetta on saanut vain 63,8 prosenttia.

Asiantuntijoiden mukaan tällä hetkellä leviävät koronamuunnokset ovat erittäin tarttuvia, mutta aiheuttavat vain lieviä oireita.

– Koronapotilaiden määrän kaksinkertaistuminen kuukaudessa tarkoittaa sitä, että Virossa ollaan uuden korona-aallon alussa, tieteellisen neuvottelukunnan johtaja Toivo Maimetsa sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Uuden korona-aallon saapuminen Viroon näin nopeasti yllätti asiantuntijat.

– Aiemmin näytti siltä, että uusi korona-aalto saapuu aina 5–6 kuukauden välein. Tällä hetkellä näyttää siltä, ainakin Länsi-Euroopan tapahtumien valossa, että edellinen aalto ei edes ehdi loppua, kun seuraava aalto jo saapuu, Tarton yliopiston virologian professori Irja Lutsar toteaa.