Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tästä tallinalaisesta museokahvilasta avautuu kaupungin paras näköala – 1980-luvun legendaarinen kahvila avasi ovensa uudestaan

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva, jo 1300-luvulla rakennettu Neitsyttorni on vuosisatojen aikana palvellut niin puolustustornina kuin 1980-luvulla suosittuna kahvilanakin. Nykyään tornissa sijaitsee museo ja myös kahvila on avattu tauon jälkeen uudestaan.

Neitsyttornin kahvilasta avautuu yksi Tallinnan parhaista näköaloista yli kaupungin. Näkymiä Tanskan kuninkaan tarhaan ja alakaupunkiin voi ihailla myös kahvilan ulkoterassilta. Kahvilan erikoiset kalusteet on suunnitellut Aala Buldase. Alkuperäiskalusteet olivat vuosien saatossa kauan kadoksissa, mutta palautettiin paikalleen kahvilan uudelleen avaamisen yhteydessä.

Parhaillaan Neitsyttornissa on myös esillä Tallinnan 1920–30-lukujen kahvilakulttuurista ja makeisvalmistajista kertova näyttely sekä tornin lähihistoriaa esittelevä valokuvanäyttely. Kahvilaan pääsee sisään ilman museolippua.

Tallinnassa on myös muutama muu museo, joiden viihtyisissä kahviloissa voi nauttia upeista näköaloista. Viron korkeimman rakennuksen Tallinnan tv-tornin huipulta, 170 metrin korkeudessa löytyy myös kahvila ja ravintola, joista avautuu täydellinen panoraamanäkymä Tallinnaan ja merelle – aina Suomeen saakka.

Myös Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevan Paksun Margareetan tykkitornin huipulla on nykyään kahvila, josta voi katsella Tallinnan matkustajasataman vilinää. Tornissa sijaitsee myös Viron merimuseon merenkulkua ja merellisen kaupankäynnin historiaa esittelevä näyttely.

Piritan rantatien varressa sijaitsevan Maarjamäen linnan historiamuseon Riviera Palais -ravintolan terassilta voi puolestaan ihailla Tallinnan siluettia ja näkymää Tallinnan lahdelle sekä seurata Tallinnan-laivojen saapumista satamaan.

Lisää vinkkejä Tallinnan viihtyisistä museokahviloista löydät Visit Tallinn -sivustolta.