T24: Tässä on Viron uusi hallitus – monelle ministeripesti on ensimmäinen

Viro sai uuden kolmen puolueen koalitiohallituksen lähes kuukauden kestäneiden neuvottelujen jälkeen heinäkuun puolessa välissä. Uuden hallituksen muodostavat reformipuolue, sosiaalidemokraatit ja Isamaa-puolue, joista jokainen sai viisi ministerisalkkua.

Uuden hallituksen ministereiksi nousi sekä vanhoja että uusia kasvoja. Osalle kyseessä on ensimmäinen ministeripesti. Pääministerinä jatkaa reformipuolueen Kaja Kallas.

Reformipuolueen ministerit ovat pääministeri, valtiovarainministeri, puolustusministeri, sosiaaliturvaministeri ja maatalousministeri. Isamaa-puolueen ministerit ovat ulkoministeri, opetus- ja tutkimusministeri, oikeusministeri, yrittäjyys- ja tietotekniikkaministeri ja hallintoministeri. Sosiaalidemokraattien ministerit ovat sisäministeri, terveys- ja työministeri, elinkeino- ja infrastruktuuriministeri, ympäristöministeri ja kulttuuriministeri.

Viron yleisradio esitteli uuden hallituksen verkkosivuillaan. Hallituksessa on yhteensä 15 ministeriä, viisi jokaisesta puolueesta. Kuudella ministerillä ei ole aikaisempaa kokemusta ministerintehtävistä ja viisi ministereistä ei ole Viron parlamentin Riigikogun jäseniä.

Neljä ministeriä eli pääministeri Kaja Kallas, valtiovarainministeri Keit Pentus-Rosimannus, sosiaaliturvaministeri Signe Riisalo ja maatalousministeri Urmas Kruuse – kaikki reformipuolueesta – jatkavat entisissä tehtävissään.

Ministereistä seitsemän on naisia, ja ministereiden keski-ikä on 45,6 vuotta. Vanhin ministeri on 60-vuotias ja nuorin 31-vuotias.

Viron uusi koalitiohallitus

Pääministeri Kaja Kallas

Valtiovaranministeri Keit Pentus-Rosimannus

Puolustusministeri Hanno Pevkur

Sosiaaliturvaministeri Signe Riisalo

Maatalousministeri Urmas Kruuse

Ulkoministeri Urmas Reinsalu

Opetus- ja tutkimusministeri Tõnis Lukas

Hallintoministeri Riina Solman

Yrittäjyys- ja tietotekniikkaministeri Kristjan Järvan

Oikeusministeri Lea Danilson-Järg

Sisäministeri Lauri Läänemets

Kulttuuriministeri Piret Hartman

Terveys- ja työministeri Peep Peterson

Elinkeino- ja infrastruktuuriministeri Riina Sikkut

Ympäristöministeri Madis Kallas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut