T24: Raitiovaunuyhteydellä Tallinnan satamaan on muhkea hintalappu – uuden raitiolinja pitäisi valmistu kesäkuuhun 2024 mennessä

Rakennusyhtiöt Merko Ehitus ja KMG Inseneriehituse AS ovat voittaneet Tallinnan kaupungin järjestämän tarjouskilpailun uuden raitiolinjan rakentamisesta Tallinnan matkustajasatamaan. Raitiolinjan kustannusarvio arvolisäveroineen on noin 46 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Uuden raitiolinjan on määrä valmistua kesäkuuhun 2024 mennessä. Myöhemmin raitiolinja yhdistää Tallinnan matkustajasataman Ülemisten kaupunginosaan valmistuvan Rail Baltica -matkustajaterminaalin kanssa. Sen pitäisi valmistua vuonna 2026.

Tallinnan matkustajasatamaan johtavan uusi raitolinja alkaa Gonsiori- ja Kivisilla-katujen risteyksestä Tallink City -hotellin takaa ja kulkee ohi Kaubamajan satamaa kohti. Raitiovaunupysäkit tulevat olemaan sekä matkustajasataman että Linnahallinn kohdalla.

Uusi raitiolinja on vasta toinen Tallinnaan rakennettava raitiotie Viron vuonna 1991 tapahtuneen uudelleenitsenäistymisen jälkeen.

Tarjouskilpailun voittaneet rakennusyhtiöt Merko Ehitus ja KMG Inseneriehituse AS ovat tehneet yhteistyötä aiemmin rakentaessaan raitiotietä Ülemisten alueelle.

Raitotien kustannuksista 26 miljoonaa katetaan EU:n elvytysrahaston tuella ja loput kustannuksista maksaa Tallinnan kaupunki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut