T24: Venäjän tsaarin Tallinnaan rakennuttama palatsi juhlii tänään 304. syntymäpäiväänsä – toimii nykyään taidemuseona

Kadriorgin puistossa Tallinnassa sijaitsevan Kadriorgin palatsin rakennutti Venäjän tsaari Pietari I vuonna 1718. Palatsi nimettiin hänen vaimonsa Katariina I:n kunniaksi Kadriorgiksi. Tänään palatsi viettää jo 304. syntymäpäiväänsä.

Nykyään tässä italialaisen arkkitehdin Nicola Michettin suunnittelemassa palatsissa toimii Kadriorgin taidemuseo, joka esittelee Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelman teoksia.

Palatsi ja sen runsaasti koristeltu pääsali ovat sekä Viron että koko Pohjois-Euroopan barokkiarkkitehtuurin kauneimpia esimerkkejä. Lisäksi Kadriorgin palatsia ympäröi Versaillesia jäljittelevä puutarha, jossa on suihkulähteitä ja kukkaistutuksia.

Syntymäpäivän kunniaksi sekä palatsissa että Kadriorgin puistossa on koko päivän ajan luvassa monenlaista ohjelmaa sekä opastettuja kierroksia.

Lue myös: Kadriorgin taidemuseo Tallinnassa avasi veistosvarastonsa ovet yleisölle

Päivä huipentuu klo 18 puistossa alkavaan Music for Peace -hyväntekeväisyyskonserttiin, jossa esiintyy ukrainalaisia laulajia. Konsertin järjestävät yhteistyössä Kadriorgin puisto, Kadriorgin taidemuseo ja Viron Punainen Risti. Sisäänpääsy konserttiin on kaikille ilmainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut