Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tässä ovat elokuun huipputapahtumat Tallinnassa!

Kesän loppuminen ei hiljennä Tallinnan tapahtumia, vaan alkusyksy tarjoaa matkailijalle edelleen monenlaista nähtävää ja koettavaa. Tallinna24 listasi elokuun kiinnostavimmat tapahtumat Tallinnassa.

Tallinn Truck Show

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.–6.8. Tallinnan Laululavalla järjestetään Baltian suurin rekkashow, jonne odotetaan kymmeniä maalattuja ja eri tavalla tuunattuja rekkoja ympäri Eurooppaa. Yksi rekkashow´n erikoisimmista autoista on tanskalaisrekka, jonka sisään on rakennettu aito villin lännen saluuna! Lisäksi luvassa on rekkarallia, stunt-moottoripyöräilyä ja freestyle-motocrossia. Esiintymässä ovat Motörheadin kitaralegenda Phil Campbell sekä useita virolaisbändejä, kuten Terminaatori.

Ironman Tallinn

Lauantaina 6. elokuuta huippukuntoiset triathlonistit kisaavat Tallinnassa ja sen lähiympäristössä. Luvassa on 3,8 kilometriä uintia, 180 km pyöräilyä ja 42,2 km maratonjuoksu. Triathlon alkaa uintiosuudella Tallinnan lähistöllä sijaitsevassa Harku-järvessä ja Ironman-kisan maali sijaitsee Noblessnerin satama-alueella.

Birgitta-festivaali

Elokuun 6.–14. päivä Piritan luostarin rauniot Tallinnassa muuttuvat ainutlaatuiseksi konserttipaikaksi. Kahden vuoden tauon jälkeen järjestettävän Birgitta-festivaalin teemana on tänä vuonna Suomen ja Viron välinen silta. Festivaalin ohjelmistossa on esimerkiksi Jean Sibeliuksen sävellys Shakespearen näytelmään Myrsky.

Viron uudelleenitsenäistymispäivä

Elokuun 20. päivä juhlistetaan Viron uudelleenitsenäistymispäivää jo 31. kerran. Myös itsenäisyyden palauttamisen päivä on virolaisille tärkeä päivä ja sitä juhlitaan monin tavoin. Tallinnassa päivän juhlallisuudet alkavat lipunnostolla Toompealla klo 7 aamulla.

Tallinnan meripäivät

Elokuun viimeinen viikonloppu 25.–28.8. vietetään Tallinnan neljässä satamassa meripäiviä. Tallinnan matkustajasatama, Lentosatama, Noblessnerin satama ja Patarein merilinnoitus tarjoavat kaikki monenlaista kesäistä ohjelmaa koko perheelle. Ulkomaisia aluksia odotetaan myös vierailulle Tallinnaan.