T24: Alkoholittomuustrendi nousussa laivoilla - joka viides Viking Linella tilattu juoma on jo alkoholiton

Maailmalla jo muutaman vuoden ajan vahvassa nousussa ollut alkoholittomuustrendi näkyy myös Itämerellä seilaavilla risteilyaluksilla. Alkoholittomien juomien lisäksi myös matala-alkoholiset juomat maistuvat laivamatkustajille yhä enemmän.

– Sanoisin, että noin joka viides ravintoloistamme tilattu drinkkilistan juoma on alkoholiton. Enkä nyt puhu lapsille suunnatuista juomista vaan aikuiseen makuun suunnitelluista juomasekoituksista, joissa käytetään muun muassa alkoholitonta giniä tai alkoholitonta proseccoa, Viking Linen ravintoloiden juomatiimin vetäjä Ossi Ruusunen kertoo.

Myös matala-alkoholisten juomien suosio on kasvanut.

– Esimerkiksi Italiasta lähtöisin oleva Aperol Spritz on edelleen huippusuosittu – se on noussut aurinkokansien ykköstuotteeksi oluen ja lonkeron rinnalle. Myös vermuttipohjaista Martini Fieroa tilataan paljon, Ruusunen lisää.

Koronakriisin aiheuttaman parin vuoden pakollisen risteilytauon jälkeen matkustajat ovat palanneet kuluneena kesänä laivoille lähes entiseen malliin.

– Pientä nostalgiaa näyttää olevan ilmassa, kun ihmiset pääsevät nauttimaan laivamatkoista parin vuoden tauon jälkeen. Matkustajat fiilistelevät vaikkapa tilaamalla ravintolassa näyttävän klassikkodrinkin, kuten Sinisen enkelin tai Whisky Sourin, Ruusunen naurahtaa.

Laivojen tax free -myymälöissä ginibuumin rinnalla näkyy puolestaan viskien suosio. Myös rosee- ja kuohuviinit tekevät hyvin kauppansa.

– Kiinnostus laadukkaisiin viskeihin ja gineihin on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Kehitämmekin jatkuvasti valikoimaamme asiakkaiden toiveiden mukaan, Viking Linen tax free -kaupasta vastaava vähittäiskaupan johtaja Mats Kotka sanoo.

Niin laivojen ravintoloissa kuin tax free -myymälöissäkin on havaittu asiakkaiden laatutietoisuus: matkustajat ostavat nykyään aikaisempaa kalliimpia ja laadukkaampia viinejä.

Entä eroavatko rakkaiden naapuriemme eli ruotsalaisten juomavalinnat jotenkin suomalaisten vastaavista?

– Ruotsalaiset pitävät makeammista juomista, Ossi Ruusunen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut