Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Uusi vaellusreitti vie Tallinnasta Latvian Riikaan – käveltävää kertyy yli 1 000 kilometriä

Vuonna 2021 avattu Metsävaellusreitti kulkee Tallinnasta Peipsimaan, Setumaan ja Võrumaan kautta Latvian Riikaan saakka. Käveltävää kertyy yhteensä 1 060 kilometriä, eikä nähtävääkään matkan varrelta puutu, sillä reitin varrella on 400 historiallista paikkaa ja luontokohdetta.

Metsävaellusreitti on osa pidempää ja koko Euroopan laajuista E11-vaellusreittiä, joka kokonaisuudessaan johtaa Alankomaissa sijaitsevasta Scheveningenistä Tallinnaan.

Nimensä mukaisesti Viron uusin vaellusreitti kulkee pääosin metsien läpi, mutta monipuolisen reitin varrelle mahtuu myös muita maisematyyppejä. Esimerkiksi Peipsijärven rannalla vaellusreitti kulkee parinkymmenen kilometrin ajan hienoja hiekkarantoja pitkin.

Lisäksi reitti kulkee kolmen kansallispuiston halki. Reitin varrelle osuvat niin Latvian vanhin kansallispuisto Gauja, kuin Viron nuorin kansallispuisto Alutaguse ja Viron ja koko Itämeren alueen vanhin kansallispuisto Lahemaa.

Vaellusreitti on merkitty muun muassa puihin ja kiviin maalatuilla valko-oransseilla merkinnöillä sekä liikennemerkkeihin ja sähköpylväisiin liimatuilla saman värisillä tarroilla. Metsävaellusreitin pari Virossa on Rannikkovaellusreitti, joka nimensä mukaisesti kulkee pitkin rannikkoa.

Metsävaellusreitti on jaettu 50 osaan, joista jokainen on noin 20 kilometriä pitkä eli päiväretken mittainen. Reitin taukopaikoissa on lepopaikkoja, joissa osassa on tulentekomahdollisuus ja myös yöpyminen teltassa on sallittua. Lisäksi osassa lepopaikoista on mahdollista majoittua majataloissa tai lomakylissä. Yöpymismahdollisuuden kannattaa selvittää etukäteen, sillä osa majoituspaikoista ja ravintoloista toimii vain kesäsesongin ajan.

Jokaiselle reittiosuudelle on myös määritelty vaikeustaso, joten jokainen kulkija voi valita omalle kunnolleen sopivan reitin tai päivävaelluskohteen.

Lisätietoa metsävaellusreitistä ja sen kohteista löydät reitin englanninkielisiltä verkkosivuilta.