Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tiesitkö, että Tallinnassa on nykyään kaksi Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa?

Ravintoloille jakamistaan tähdistä tunnettu Michelin-ravintolaopas saapui toukokuussa 2022 Viroon, joka ensimmäisenä Baltian maista sai oman oppaansa. Ravintolaoppaan jakamia Michelin-tähtiä on verrattu elokuvamaailman Oscareihin, joten sen saapumista etelänaapuriin on odotettu jo vuosia.

Michelin-tarkastajat kiersivät maan ravintoloita alkuvuoden aikana, ja jakoivat ensimmäiset tähtensä kesän kynnyksellä. Michelin-tarkastajat suosittelivat Virosta yhteensä 31 ravintolaa niiden kulinaarisen tarjonnan erinomaisuuden takia.

Ensimmäisinä virolaisravintoloina Michelin-tähden tunnustuksena erinomaisesta keittiöstä saivat Tallinnassa sijaitsevat NOA Chef's Hall ja 180° by Matthias Diether.

Tylikkään NOA Chef's Hall- ravintolan sydän on avoin keittiö ja siellä palava avotuli. Ravintola panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin, joita tuodaan ympäri maailmaa, mutta myös paikallisesti kasvatetut ja itse säilötyt tuotteet löytävät paikkansa menusta. Tarjoiltavat ruokalajit ovat yhdistelmä täynnä erilaisia makuja ja tekstuurien kerroksia.

180° by Matthias Diether -ravintola sijaitsee suositulla Noblessnerin satama-alueella. Ravintola tarjoilee neljän ja kuuden ruokalajin maistelumenuja, joiden kunnianhimoiset annokset ovat saksalaisen keittiömestari Matthias Dietherin tavaramerkki.

Astetta rennompia makuelämyksiä tarjoilevat viisi virolaisravintolaa, jotka saivat ravintolaoppaassa Bib Gourmand -maininnan tunnustuksena siitä, että ne tarjoavat erinomaisia makuelämyksiä kohtuuhintaan. Niistä neljä: NOA, Härg, Lore Bistro ja Mantel ja Korsten sijaitsevat Tallinnassa ja yksi, ravintola Fellin Viljandissa.

Kaikki Michelin-oppaan mainitsemat viroaisravintolat löydät täältä.