Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suutarien hinnat ovat Suomenlahden toisella puolella jopa puolet halvemmat kuin Suomessa - Kengät kannattaa laitattaa kuntoon Tallinnassa

Virossa monet käsityötä vaativat palvelut, kuten vaikkapa suutarintyöt ovat monesti huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

Suutareilla on Virossakin tarjolla monenlaisia palveluita tavallisesta korkolapun vaihdosta nahkakenkien venyttämiseen, saappaiden varsien pienentämiseen ja korkojen korjaamiseen sekä vetoketjujen, solkien ja niittien vaihtoon.

Tallinna24 vertaili suutaripalveluiden hintoja Virossa ja Suomessa. Hintaero oli näissä palveluissa Viron eduksi merkittävä. Monesti saman palvelun sai Virossa puoleen hintaan.

Esimerkiksi naisten kenkien korkolappujen vaihto maksaa Virossa jopa alle 10 euroa, kun se Suomessa maksaa 18–20 euroa. Miesten kenkien korkolappujen vaihdolla on Virossa hintaa 10–15 euroa, kun sama työ Suomessa maksaa noin 20 euroa. Vetoketjun vaihto saappaisiin maksaa Virossa 10¬15 euroa, kun hinta Suomessa on 20–60 euroa.

Hintatiedot on kerätty eri suutarinliikkeiden nettisivuilta Suomesta ja Virosta.

Monet pienet korjaukset, kuten korkolappujen vaihdon suutarit ehtivät Tallinnassa tehdä kenkiin päiväristeilyn aikana, mutta isompiin korjauksiin ja esimerkiksi kenkien venyttämiseen menee enemmän aikaa.