Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tiesitkö, että David Beckhamin pihalla kököttää virolainen designsauna? – Tallinnassa matkailijakin pääsee saunomaan julkkisten rakastamaan iglusaunaan

Noblessnerin vanha sukellusvenetelakka on Tallinnan uusin trendialue, jossa on kiinnostavien ravintoloiden ja nähtävyyksien lisäksi myös hulppea saunakylä Iglupark Se on virolaisen Iglucraft-yrityksen käsialaa.

Yritys tuli kuuluisaksi itse kehittämänsä iglusaunan ansioista, kun brittijulkkikset jalkapalloilija David Beckham, huippukokki Gordon Ramsay sekä elokuvaohjaaja Guy Ritchie innostuivat hankkimaan sellaisen itselleen.

Virolaissauna on puupäreillä päällystetty ja muodoltaan se muistuttaa jonkinlaista Hobbitin majaa. Nykyään yritys on laajentanut tuotevalikoimaansa saunoista myös majoitus- ja toimistoigluihin, jotka ovat ulkoasultaan samanlaisia.

Tallinnaan avatussa Igluparkissakin on vuokrattavien saunojen lisäksi tarjolla myös toimisto- ja majoitusigluja.

– Yrityksemme on valmistanut näitä saunoja ja mökkejä noin seitsemän vuoden ajan. Myymme niitä Viron lisäksi eri puolille Eurooppaa. Suomessa saunamme eivät ole olleet suuri menestys, sillä suomalaiset arvostavat perinteisimpiä saunoja, Priit Kallas kertoo.

Iglupark on avoinna Noblessnerissa vielä seuraavat neljä vuotta. Sen jälkeen ranta-alue rakennetaan täyteen asuintaloja, ja iglut saavat siirtyä muualle.

Saunomaan iglusaunoihin pääsee ympäri vuoden ja niiden kupeesta pääsee myös pulahtamaan uimaan Tallinnanlahteen.