Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Tallinna sai uuden merellisen kävelykadun – Kalarannan rantapromenadi avattiin vihdoin

Tallinnan rantoja matkustajasatamasta aina Noblessnerin satama-alueelle kulkeva uusi merellinen kävelykatu on saanut lisää pituutta, kun Kalarannan rantapromenadi vihdoin avattiin.

Rantapromenadi alkaa Tallinnan kalatorin kupeesta ja jatkuu Patarein merilinnoitukselle saakka. Kävelykatu kulkee aivan merenrannassa ja sen varrella on sekä pieni uimaranta että viihtyisä puisto.

– Kalarannan rantapromenadi on osa pidempää Tallinnan rantoja pitkin kulkevaa kävelykatua, joka avaa kaupungin merelle ja merenrannat ihmisille, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Madle Lippus toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tallinnan toisen apulaiskaupunginjohtajan Vladimir Svetin mukaan Tallinnan avaaminen merelle tarkoittaa muutakin kuin jalkakäytävän rakentamista merenrantaan.

– Kalarannan uusi rantapromenadi on tästä hyvä esimerkki: uimaranta pukukoppeineen, rantalentopallokenttä, runsas viheralue, leikkipaikkoja lapsille ja vieressä sijaitseva kahvila. Kuka tietää, ehkäpä tulevaisuudessa paikalle voidaan rakentaa samanlainen merivesikylpylä kuin Helsingissä, Svet suunnittelee.

Tallinnan kaupungin pitkän tähtäimen Tallinna 2035 -strategian mukaan meri tulee nähdä kaupungissa mielenkiintoisena elämyksiä tarjoavana kaupunkitilana ja ranta-alueet ja satamat suosittuina ajanviettopaikkoina. Lisäksi merenrannan Tallinnassa pitää olla avoin, esteetön ja helposti tavoitettavissa.