T24: Matkailu Virossa kallistuu syksyllä - useat hotellit ja kylpylät suunnittelevat nostavansa hintoja

Nopeana laukkaava inflaatio sekä koko ajan kohoavat energian hinta ja palkkakustannukset ovat saaneet monet hotellit ja kylpylät eri puolilla Viroa nostamaan jo hintojaan. Syksyllä hinnankorotuksia on luvassa lisää.

Narva-Jõesuussa sijaitseva Noorus Spa ilmoitti vastikään joutuvansa todennäköisesti irtisanomaan yli 180 työntekijäänsä ja sulkemaan kylpylän talveksi, jos energian hinta jatkaa nousuaan. Kylpylä on myös alkanut etsiä tapoja vähentää energiakustannuksiaan ja saada energiaa vaihtoehtoisista lähteistä.

– Olemme nostaneet hotellihintoja lähes neljänneksellä, mutta muiden palveluidemme hinnat eivät ole vielä muuttuneet, Noorus Span myyntiosaston johtaja Igor Shustrov kertoi Viron yleisradion haastattelussa.

Myös Tallinnassa sijaitseva Kalev Spa korotti hintoja jo kuluvan vuoden tammikuussa, mutta aikoo tehdä niin uudestaan myös tulevana syksynä.

– Hinnankorotukset eivät ole suuria, puuhumme muutamasta eurosta. Hotellihuoneiden hinnat puolestaan vaihtelevat päivittäin ja elävät kysynnän mukaan, Kalev span hallituksen jäsen Piret Betlem kertoo.

Laulasmaalla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva LaSpa-kylpylä kärsii myös kohonneesta energian hinnasta.

– Vuoden 2019 heinäkuussa sähkölaskumme oli 19 000 euroa ja tänä vuonna se oli 33 000 euroa. Katollamme olevat aurinkopaneelit alentavat kustannuksia onneksi 3 700 eurolla, kylpylän toiminnanjohtaja Anne Mallene kertoo.

Kohonneiden kustannusten lisäksi Mallene on huolissaan syksyn uudesta korona-aallosta ja sen mahdollisesti aiheuttamista rajoituksista.

– Moni luulee, että ison vesikeskuksen sulkeminen on helppoa, tyhjennät vaan altaista veden. Mutta uudelleen avaaminen ja veden uudelleen lämmittäminen kestää viikon, Mallene toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut