Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24: Venäläismatkailijat ovat tietoisia Viron uusista rajoituksista - viisumikiellon ensimmäinen päivä rajanylityspaikoilla oli rauhallinen

Viron hallitus kielsi 18. elokuuta alkaen maahan pääsyn venäläisiltä, joilla on Viron myöntämä Schengen-viisumi. Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen mukaan Venäjän turistiviisumikiellon ensimmäinen päivä oli rajanylityspaikoilla rauhallinen.

Lue myös: Viro kielsi maahanpääsyn venäläisiltä, joilla on sen myöntämä Schengen-viisumi

Viron yleisradion haastatteleman Narvan rajanylityspaikan divisioonan päällikön Alexander Kazmin mukaan elokuun 18. päivä oli rajalla rutiinipäivä kiellon voimaantulosta huolimatta.

– Kolme ihmistä käännytettiin takaisin Venäjän puolelle, sillä venäläiset, joilla on muiden EU-maiden myöntämä Schengen-viisumi, saavat edelleen tulla Viroon.

Liikenne Narvan rajanylityspaikalla on jatkunut torstainkin jälkeen normaalina. Viroon saapuvilla venäläisillä on mukanaan jonkun muun maan kuin Viron myöntämä viisumi, ja matkailijat ovat selvästi tietoisia Viron asettamista uusista rajoituksista.