Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virolaisfirma laskee sähköpotkulautojen nopeuksia lisätäkseen liikenneturvallisuutta – uudet nopeusrajoitukset ovat voimassa vain perjantai- ja lauantai-iltaisin

Virolainen kyytisovellus Bolt on ilmoittanut laskevansa vuokraamiensa sähköpotkulautojen enimmäisnopeuksia parantaakseen liikenneturvallisuutta.

Sähköpotkulautojen huippunopeus lasketaan 20–25 kilometristä tunnissa 17 kilometriin, mutta vain perjantai- ja lauantai-iltaisin. Nopeusrajoituksia lasketaan kaikissa 11 virolaiskaupungissa, joissa Boltin sähköpotkulautoja on mahdollista vuokrata.

Boltin tiedottajan Kristiin Jetsin mukaan nopeusrajoitukset ovat voimassa perjantaisin ja lauantaisin klo 23–06.

Postimees-lehden haastatteleman Bolt-sähköpotkulautojen Baltian maiden johtajan Eimantas Baltan mukaan ajonopeus on yksi turvallisen liikenteen tärkeimmistä elementeistä ja se määrittää liikenneonnettomuuden seurausten vakavuuden.

– Iltaisin huono näkyvyys voi myös aiheuttaa ongelmia potkulaudoilla ajaville, niinpä olemme päättäneet alentaa niiden ajonopeuksia viikonloppuisin, Balta sanoo.

Bolt on myös puuttunut toiseen sähköpotkulautoihin liittyvään ongelmaan eli niiden väärin pysäköintiin. Yhtiö kehittää parhaillaan tekniikkaa, jolla vääränlainen pysäköinti voidaan tunnistaa paremmin. Jatkossa tekoäly havaitsee entistä paremmin potkulaudan virheellisen pysäköinnin ja lähettää siitä käyttäjälle huomautuksen. Jo nyt väärin tai huonosti pysäköidystä sähköpotkulaudasta voi ilmoittaa Bolt-sovelluksen kautta.

Lue myös: Virolainen kyytisovellus Bolt palasi Suomen markkinoille

Bolt hallitsee sähköpotkulautojen vuokrausmarkkinoita ja se on yksi Viron yksisarvisyrityksistä eli yrityksistä, joiden markkina-arvo on vähintään miljardi Yhdysvaltain dollaria. Yhtiö työllistää yli 3 000 ihmistä 45 maassa.