Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Virossa koronaviruksen ilmaantuvuus on muun Euroopan tapaan ollut laskussa – viruksen esiintyvyys jätevesissä on kuitenkin edelleen korkealla tasolla

Maanantaina 22. elokuuta Viron sairaaloissa oli hoidossa 117 koronapotilasta, joista viisi oli tehohoidossa ja kolme hengityskoneessa. Tiedot selviävät Viron terveysviraston tuoreesta koronaviruksen viikkokatsauksesta.

Virossa koronaviruksen sairastuvuus on kuitenkin ollut lievässä laskussa jo kolmatta viikkoa peräkkäin. Myös tartuttavuusluvun (R) trendi on laskeva. Tällä viikolla luku on 0,85, kun se vielä viime viikolla oli 0,94.

– Viikolla 33 Virossa sairastuvuus laski 13,2 prosenttia ja laboratoriossa vahvistettujen koronatapausten määrä 26,2 prosenttia edellisviikkoon verrattuna, Viron terveysviraston infektiotautiosaston johtajan Hanna Sepa sanoo viraston tiedotteessa.

Hanna Sepan mukaan koronan ilmaantuvuus on Virossa ollut muun Euroopan tapaan viime viikkoina laskussa, mutta hänen mukaansa, kun otetaan huomioon Viron pieni koko, tilanne voi muuttua nopeasti ja tartuntojen määrä voi alkaa taas lisääntyä.

– Tartuntatapausten vähentyminen on ilouutinen, mutta on otettava huomioon, että lomakausi lähenee loppuaan, ihmiset palaavat töihin ja kouluun, mikä todennäköisesti vaikuttaa epidemiologisiin indikaattoreihin, Sepp sanoo.

Uusia koronatapauksia diagnosoitiin viikon 33 aikana 3 606 kappaletta ja viikon aikana kuoli viisi koronapotilasta, joiden keski-ikä oli 77 vuotta. Lisäksi jätevesiseurannan mukaan koronaviruksen määrä jätevesissä on edelleen korkealla tasolla eri puolilla Viroa.

Viikon 33 aikana Virossa annettiin yhteensä 5 695 koronarokoteannosta. Koko maan väestön rokotekattavuus kahdella rokoteannoksella on edelleen vain 63,5 prosenttia.

Virossa on helmikuun 2020 jälkeen kuollut koronaan 2 646 ihmistä, mikä on 0,44 prosenttia vahvistetuista koronatapauksista. Kuolleista 80,6 prosenttia on ollut yli 70-vuotiaita.

Nyt käynnissä olevan neljännen korona-aallon kuolemantapauksista rokottamattomien osuus on 66 prosenttia. Kolmannen aallon aikana rokottamattomien osuus oli 74,5 prosenttia.