Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan satama lopetti toimintansa Paljassaaressa – tilalle tulee Viron ensimmäinen ilmastoneutraali kaupunginosa kävelykatuineen ja kahviloineen

Tallinnan satama ilmoitti jo vuonna 2017 luopuvansa Pohjois-Tallinnassa, pienellä niemellä sijaitsevan Paljassaareen sataman toiminnasta ja hallinnoinnista rajallisten liiketoimintamahdollisuuksien takia.

Nyt projekti on edennyt siihen vaiheeseen, että elokuussa 2022 Paljassaaren satamassa toteutettiin satamaviranomaisen muutos, jonka myötä satama-alueen toiminnasta vastaan nyt virolaisyritys Hundipea OÜ.

Sen suunnitelmissa on rakentaa koko Viron ensimmäinen ilmastoneutraali Hundipea-kaupunginosa tälle Pohjois-Tallinnan merenrannalle. Suunnitelmiin kuuluu kaikille avoin satama ja kävelykatu, jonka varrella on kahviloita.

– Kävelypromenadin pituus on 3,8 kilometriä ja koko asuinalue avautuu merelle päin. Kävelykatu sopii yhteen lähellä sijaitsevan Noblessnerin alueen kanssa ja noudattaa Tallinnan kaupungin yleiskaavaa, Hundipea OÜ:n toimitusjohtaja Markus Hääl sanoo Pealinn-lehden haastattelussa.

Uuden Hundipea-kaupunginosan rakentaminen tulee tämänhetkisten tietojen mukaan alkamaan seuraavien 3–5 vuoden aikana, mutta koko hankkeen pituus on kuitenkin yi 30 vuotta.