Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Itämeripäivää vietetään torstaina myös Virossa – puhemies Matti Vanhanen ja öljyntorjunta-alus m/s Saukko osallistuvat päivän viettoon Tallinnassa

Torstaina 25. elokuuta vietetään Itämeripäivää, joka on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Itämeripäivää vietetään myös Virossa, ja puhemies Matti Vanhanen osallistuu päivän viettoon Tallinnassa. Vanhanen tapaa vierailullaan pääministeri Kaja Kallaksen ja Viron parlamentin puhemies Jüri Rataksen.

Puhemiehet lausuvat tervehdyssanat Suomen suurlähetystön järjestämässä Itämeri-päivän paneelikeskustelussa, joka käsittelee ympäristöhaasteita Itämeren rannikoilla. Tämän jälkeen puhemiehet Vanhanen ja Ratas tutustuvat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen öljyntorjunta-alus m/s Saukkoon, joka on vierailulla Tallinnassa.

Helsingin pelastuslaitos esittelee öljyntorjunta-alus M/S Saukko toimintaa Noblessnerin sataman C-laiturissa Itämeripäivän ja Tallinnan meripäivien aikana 25.–28. elokuuta.