Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tulevana viikonloppuna Tallinnassa vietetään meripäiviä – ohjelmaa on kaupungin kaikissa neljässä satamassa

Tallinnan meripäiviä vietetään tänä vuonna 25.–28. elokuuta. Viikonlopun aikana merellistä koko perheelle sopivaa ohjelmaa ja markkinatunnelmaa on tarjolla Tallinnan neljässä satamassa: Vanhankaupungin matkustajasatamassa, Lentosatamassa, Noblessnerin satama-alueella ja Haven Kakumäen huvivenesatamassa.

Tänä vuonna meripäivien suurin vieras on Puolan lipun alla purjehtiva Baltic Beauty, joka ankkuroituu Noblessnerin satamaan. Tämän upean kaksimastoisen purjelaivan kyydissä pääsee myös risteilemään Tallinnanlahdelle.

– Tänäkin vuonna meripäivillä on esillä kymmeniä erilaisia vesikulkuneuvoja. Suurin osa niistä ei saavu paikalle vain laiturissa ihailtavaksi, vaan ne myös vievät halukkaita merelle. Tänä vuonna Tallinnanlahdelle pääsee ensimmäistä kertaa esimerkiksi ilmatyynyaluksen kyydissä, Tallinnan meripäivien meritoiminnan koordinaattori Lauri Väinsalu kertoo.

Lisäksi tapahtumassa ovat mukana muun muassa virolainen miinaraivaaja Sakala sekä historialliset purjelaivat Moonland, Hiiu Ingel ja Lisette. Suomesta paikalle purjehtii purjelaiva Alexandra. Myös Helsingin pelastuslaitos esittelee öljyntorjunta-alus M/S Saukon toimintaa Noblessnerin sataman C-laiturissa.

Jo 14. kerran järjestettävät meripäivät käynnistyvät torstaina iltapäivällä, mutta avajaiskonsertti järjestetään perjantaina Lentosatamassa. Esiintymässä ovat laulajat Hanna-Liisa Võsa ja Ivo Linna sekä Tallinnan poliisiorkesteri, jotka esittävät vuosia unohduksissa ollutta elokuvamusiikkia. Kaikille ilmainen konsertti alkaa klo 17.30.

Kaikissa neljässää satamassa on omat tapahtuma-alueensa ostoskatuineen ja designmarketeineen. Lisäksi lapsille on omaa ohjelmaa. Satamien välillä voi liikkua kätevästi meritaksilla.

Meripäivien viimeisenä päivänä sunnuntaina yleisöllä on mahdollisuus seurata mahtavaa purjelaivojen paraatia Tallinnanlahdella.

Tallinnan meripäivien kaikkien neljän sataman tarkempi ohjelma löytyy täältä.