Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa voi nähdä virolaistaiteilijan ennenäkemättömiä maalauksia - ainutlaatuinen näyttely on koottu yksityiskokoelmista ja ulkomaisten museoiden kokoelmista

Tallinnassa Kadriorgin puistossa sijaitsevassa Mikkelin museossa avautuu 26. elokuuta ainutlaatuinen taidenäyttely, joka esittelee virolaisen taiteilijan Konrad Mägin (1878–1925) ennen näkemättömiä teoksia.

Konrad Mägi - ennen näkemättömiä maalauksia -näyttely tuo taideyleisön eteen tunnetun taiteilijan töitä, jotka eivät vielä koskaan ole olleet esillä. Maalaukset ovat peräisin yksityiskokoelmista, ja jotkin niistä on tuotu näyttelyyn myös ulkomaisten museoiden kokoelmista.

Viime vuosina on löydetty monta kymmentä Konrad Mägin teosta, joita yleisö ei ole vielä kertaakaan nähnyt, tai jotka tunnetaan vain taidejäljennösten kautta. Teoksia on löydetty Virosta, mutta myös Kanadasta ja Ruotsista.

– Haluamme näyttelyllä korostaa yksityiskokoelmien merkitystä taiteen säilyttäjänä. Pitkän tutkimusprosessin tuloksena Mägin yksityiskokoelmista yleisön eteen tuotujen maalausten näyttely antaa taiteen ystävälle mahdollisuuden nähdä teokset museoympäristössä ja yhdistää ne taiteilijan entuudestaan tiedossa olleeseen tuotantoon, toteaa Mikkelin museon johtaja Aleksandra Murre, yksi näyttelyn koordinaattoreista.

Näyttely on esillä ainoastaan 18. syyskuuta saakka, mutta sinä aikana Mikkelin museo on pidentänyt aukioloaikojaan ja on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10‒20.