Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Uusi raitiolinja Tallinnaan satamaan rakennetaan ennätysnopeasti – matkailijat pääsevät raitiovaunun kyytiin jo alkuvuodesta 2025

Tallinnan kaupunki on allekirjoittanut tarjouskilpailun voittaneiden virolaisyritysten Merko Ehitus Eestin ja KMG Inseneriehituse AS:n kanssa sopimuksen matkustajasataman uuden raitiolinjan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Tämänhetkisten tietojen mukaan raitiolinjan pitäisi olla valmis jo alkuvuodesta 2025. Hankkeen kokonaishinta on noin 46 miljoonaa euroa, josta 26 miljoonaa euroa katetaan EU:n Recovering and Resilience Facility -rahaston tuella.

Uusi raitiolinja yhdistää Tallinnan Vanhankaupungin matkustajasataman Tallinnan lentokenttään ja myöhemmin Ülemisten kaupunginosaan valmistuvaan Rail Baltica -terminaaliin. Raitiolinja on pituudeltaan 2,5 kilometriä ja se alkaa Tallinnassa Kivisilla- ja Gonsiori-katujen risteyksestä ja johtaa Põhja puiesteelle, jossa se yhdistyy Koplin suuntaan kulkevaan raitiolinjaan.

Rakennusprojekti kestää vain 30 kuukautta eli noin 2,5 vuotta.

Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan uusi raitiolinja luo nopeat ja kätevät yhteydet kaikille Tallinnaan saapuville matkailijoille kulkuvälineestä riippumatta.

– Lisäksi hanke on osa koko matkustajasataman alueen kehittämistä. Alueesta on tulossa innovatiivinen kaupunkikeskus, jolla on harkittu konsepti ja kiinnostavaa arkkitehtuuria, Kõlvart sanoi kaupungin tiedotteessa.

Uuden raitiolinjan rakennustyöt alkavat Tallinnassa maalis-huhtikuussa 2023.