Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa syttyvät kokot lauantaina - muinaistulien yö juhlistaa kesän loppumista Suomenlahden rannoilla

Jo 30 vuoden ajan Suomenlahden rannoilla ja saaristossa on elokuun viimeisenä lauantaina vietetty Muinaistulien yötä. Kesäkauden päättävä tapahtuma muistuttaa meitä historiallisista merenkulkijoita opastaneista merkkitulista, joita sytytettiin auringonlaskun aikaan merenrantaan. Vanhimmat kirjalliset merkinnät muinaistulista ovat peräisin viikinkiajalta.

Muinaistulien yön perinteen sanotaan alkaneen vuonna 1992 vietetystä Suomen itsenäisyyden 75. juhlavuodesta. Siitä lähtien on Suomen etelärannikolla poltettu kokkoja ja juhlistettu muinaistulien yötä.

Seuraavana vuonna kokot paloivat myös muutamissa virolaisissa rantakylissä ja muutamassa vuosikymmenessä muinaistulien yö on laajentunut Itämeren rantavaltioiden yhteiseksi tapahtumaksi, jonka vieton aloitusajankohdaksi on vakiintunut elokuun viimeinen lauantai.

Oman kotipaikkansa lähimmät nuotiot löytää helposti tapahtuman verkkosivuilla olevan karttasovelluksen avulla, jonne voi myös merkitä oman nuotion tai kokkonsa.

Lue myös: Tallinnassa vietetään viikonloppuna meripäiviä

Tallinnassa muinaistulien yön tapahtumia järjestetään ainakin Lentosatamassa ja Haven Kakumäen huvivenesatamassa. Kokkojen lisäksi molemmissa satamissa on luvassa myös elävää musiikkia sekä monenlaista muuta Tallinnan meripäiviin liittyvää ohjelmaa.