Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Ilmaiset museosunnuntai toivat Tallinnan museoihin ennätysmäärän uusia kävijöitä – puolen vuoden aikana museovierailuja on ollut yli 36 000

Tallinnassa otettiin maaliskuussa 2022 käyttöön maailmalta tuttu käytäntö, jossa sisäänpääsy museoihin on ilmainen joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Hankkeen tavoitteena oli tuoda sekä matkailijat että tallinnalaiset takaisin museoihin koronapandemian jälkeen.

Nyt, puoli vuotta hankkeen käynnistämisen jälkeen, voidaan jo sanoa tavoitteen täyttyneen, sillä pelkästään elokuun museosunnuntaina museoissa vieraili ennätysmäärä eli 9 180 vierasta.

– Museosunnuntait ovat tuoneet Tallinnan museoihin kuuden kuukauden aikana yli 36 000 kävijää. Koska muiden päivien kävijämäärissä ei ole havaittu laskua, voidaan sanoa, että tavoite kävijämäärän kasvusta on täyttynyt, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kaarel Oja sanoo kaupungin tiedotteessa.

Tallinnan kaupungin omistamissa museoissa vieraili museosunnuntaina maaliskuussa 5 096 ihmistä, huhtikuussa 6 365, toukokuussa 7 089, kesäkuussa 4 431 ja heinäkuussa 3 890 ihmistä.

Elokuun ennätysmäiset kävijämäärät ovat luoneet museoille myönteisen ongelman.

– Elokuun ennätyslukuja paljon enempää kävijöitä ei kerrallaan museoihin mukavasti mahdu. Joudumme siis todennäköisesti testaamaan ratkaisua, jossa museoihin päästetään sisään kerralla vain rajattu määrä ihmisiä. Vaikka ihmiset joutuvat silloin jonottamaan jonkin aikaa, on varsinainen museovierailu siten miellyttävämpi, Oja toteaa.

Museosunnuntai-hankkeessa ovat mukana Tallinnan kaupunginmuseon seitsemän eri yksikköä sekä Tallinnan kirjallisuuskeskuksen kolme kirjailijamuseota. Kesän aikana mukaan ovat tulleet myös kulttuurikeskus Kajan galleria, Jaani Seek -galleria ja Viron nykytaiteen museo.

Seuraavan kerran museosunnuntaita vietetään Tallinnassa 4. syyskuuta, 2. lokakuuta, 6. marraskuuta ja 4. joulukuuta.

Lisätietoja Tallinnan museosunnuntaista löydät täältä.