Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Helsingin taiteilijaseuran Art Tube -taidemetro saapuu tänään Viroon – ensimmäinen pysäkki on Kadriorg Gallery Tallinnassa

Helsingin Taiteilijaseura ja Viron Taidemaalariliitto ovat aloittaneet yhteistyön HAA Europe -hankkeen puitteissa.

Näyttely-yhteistyö on jo tuonut Virosta Suomeen Karl-Kristjan Nagelin näyttelyn Galleria Katariinaan ja Vilen Künnapun kuratoiman ryhmänäyttelyn Suomenlinnan HAA Galleriaan. Lisäksi kesällä tuotettiin suomalaisvirolainen yhteisnäyttely Meri Malmitalon galleriaan ja HAA Galleriaan. Vielä syksyllä nähdään Mall Nuken näyttely Galleria Katariinassa.

Syys-lokakuussa Helsingin Taiteilijaseura vierailee vuorostaan Art Tube-näyttelyillään Tallinnassa ja Pärnussa. Art Tube on vauhdikas taidemetro ja taidetta pursuava tuubi, joka kuljettaa laadukkaita luomuksia naapurimaan näyttelytiloihin.

Art Tuben ensimmäinen pysäkki on Kadriorg Gallery Tallinnassa. Kyseessä on moderni toimisto-, liike- ja asuinrakennus, jonka avoimessa aulatilassa näyttelytila sijoittuu neljään eri kerrokseen. Galleriassa on esillä muun muassa maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia jopa 48 jäsentaiteilijalta.

Kuraattoreina ovat toimineet taidemaalarit Satu Kalliokuusi ja Mika Vesalahti. He ovat koonneet kattavan kokoelman, joissa näkyy jäsenistön monipuolinen ammattilaisuus ja eri tyylilajien osaaminen.

Art Tube -näyttely on avoinna Kadriorg Gallery Tallinnassa 3.9.–29.10.2022.