Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kaupunki ei suunnittele katuvalaistuksen vähentämistä – ennätyskorkeasta sähkönhinnasta huolimatta

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vladimir Svet ilmoitti tiistaina, että Tallinnan kaupunki ei aio vähentää katuvalaistusta tänä syksynä ja talvena ennätyskorkeasta sähkönhinnasta huolimatta.

Kaupunki on investoinut viimeisen kahdeksan vuoden aikana katuvaloissa energiaa säästäviin LED-lamppuihin ja se on apulaiskaupunginjohtajan mukaan riittävä toimenpide.

– Säästämme tällä hetkellä jo satojatuhansia euroja kuukaudessa aiempina vuosina tehtyjen investointien ansiosta, vaikka todellisuudessa valojen määrä kaduilla on jopa lisääntynyt, Vladimir Svet sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Kolme vuotta sitten Tallinnan 60 592 katuvalosta 8 664:ssa oli LED-lamput, mutta tähän vuoteen mennessä niiden määrä on noussut jo 25 386:een ja katuvalojen kokonaismäärä 66 993:een.

Tallinnan kaupunki ei myöskään aio Svetin mukaan sammuttaa valoja julkisten rakennusten tai monumenttien ympäriltä, eikä kaupungin omistamissa laitoksissa ole suunnitelmissa vähentää lämmitystä tai valaistusta.