Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Ensi viikonloppuna Tallinnan puistot valaistaan tuhansilla kynttilöillä ja lyhdyillä – kaupungissa järjestetään suosittu valofestivaali

Yksi Tallinnan suosituimmista tapahtumista, pimeitä syysiltoja valaiseva Valko kulkee -festivaali käynnistyy taas torstaina 15. syyskuuta. Tänä vuonna 15.–17. syyskuuta järjestettävä valofestivaali levittäytyy Kadriorgin puiston ja Tallinnan Vanhankaupungin lisäksi myös Lasnamäen Paen puistoon ja Mustamäellä sijaitsevaan Männin puistoon.

Kolmen päivän aikana upeat valoshow´t sekä tuhannet kynttilät ja lyhdyt valaisevat Tallinnan puistoja ja Vanhankaupungin katuja. Tämän vuoden tapahtuman teema on ”Yöllä on tarinoita”.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vladimir Svetin mukaan Kadriorgin puistosta perinteisesti alkaneesta valofestivaalista on kehittynyt vuosien varrella niin suosittu tapahtuma, että se halutaan tänä vuonna laajentaa myös muualle kaupunkiin.

Valofestivaali alkaa torstaina 15.9. Lasnamäellä sijaitsevassa Paen puistossa, jossa on klo 20 alkaen valo- ja videoshow. Polku Paen puistosta Kadriorgin puistoon on valaistu ja festivaalivieraat pääsevät kulkemaan sinne Katariinan portaita pitkin.

Valofestivaalin varsinainen avajaistapahtuma käynnistyy torstaina klo 20.30 Kadriorgin puiston joutsenlammella, jossa on luvassa laulava suihkulähde -esitys ja rumpushow. Lisäksi Kadriorgin taidemuseon julkisivussa on nähtävillä ääni- ja videoteos klo 20–23.

Tallinnan Vanhassakaupungissa valofestivaalia vietetään perjantaina ja lauantaina 16.–17. syyskuuta. Tapahtuma käynnistyy klo 20 tulishowlla Virun porteilla. Sen jälkeen Virun porttien torneissa on nähtävissä videoinstallaatio klo 23 saakka.

Mustamäellä sijaitsevassa Männin puistossa valofestivaalia vietetään lauantaina 17.9. klo 20.20 alkaen. Luvassa on sekä tulishow että valoinstallaatioita.

Lisätietoja valofestivaalin tarkemmasta ohjelmasta löydät täältä (viron kielellä).