Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Oletko tulossa syyslomalla Viroon? – tässä ovat syksyn huipputapahtumat

Syksy tuo Viron tapahtumakartalle paljon matkailijan kannalta kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Tallinnan lisäksi mielenkiintoisia tapahtumia tarjoavat niin Pärnu kuin Tarttokin.

Syyskuu

WTA Tallinn Open -tennisturnaus

Syyskuun lopulla Tallinnassa pelataan ensimmäistä kertaa korkeatasoinen naisten WTA-tennisturnaus, jossa on mukana maailman parhaimpiin kuuluvia tennispelaajia. Viroa turnauksessa edustavat Anett Kontraveit ja Kaia Kanepi. Turnauksen ottelut pelataan 24.9.–2.10. Forus-tenniskeskuksessa Tallinnan Tondissa.

Tallinnan ruokamessut

Syys-lokakuun vaihteessa 29.9.–1.10. Tallinnassa järjestetään FoodFest-ruokamessut, jotka esittelevät elintarvikealan uusia tuotteita, palveluita ja innovaatioita. Kävijöitä odotetaan Viron lisäksi Suomesta ja muista Baltian maista.

Tallinn International Horse Show

Baltian suurin ratsastuskilpailu Tallinn International Horse Show järjestetään syys-lokakuun vaihteessa Tallinnassa. Ratsastustapahtuma on käynnissä Saku Suurhallissa 30.9.–2.10. Tapahtumassa kisataan myös World Cupin karsinnat este- ja kouluratsastuksessa.

Lokakuu

Kansainvälinen musiikkipäivä

Lokakuun ensimmäinen päivä vietetään taas kansainvälistä musiikkipäivää. Viron musiikkineuvoston johdolla musiikkipäivää on vietetty Virossa vuodesta 2013 lähtien ja tänäkin vuonna luvassa on monenlaisia kuulijoita ilahduttavia konsertteja. Tapahtuman tarkemman konserttiohjelman löydät täältä.

Oktoberfest

Lokakuun 7. päivä Tallinnassa sijaitsevassa Saku Suurhallissa juhlitaan perinteistä saksalaista Oktoberfestiä. Luvassa on olutta ja elävää musiikkia sekä tietenkin baijerilaisia herkkuja, kuten bratwurstia ja wienerleikettä hapankaalin ja perunasalaatin kanssa.

Saarenmaan ralli

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.–8. lokakuuta ajetaan Viron suurimmalla saarella Saarenmaan ralli. Perinteikäs rallitapahtuma järjestetään jo 55. kerran ja mukana ovat niin virolainen Ott Tänak kuin suomalaiset Juho Hänninen ja Sebastian Lindholmkin.

Placebon konsertti

Englantilainen rockyhtye Placebo saapuu konsertoimaan Tallinnan Saku Suurhallin Black boxiin 14. lokakuuta. Edellisen kerran bändi vieraili Virossa seitsemän vuotta sitten. Yi 13 miljoonaa albumia myynyt yhtye julkaisi syyskuussa uuden singlen, ensimmäisen kerran yli viiteen vuoteen.

Lara Fabianin konsertti

Belgialais-italialainen laulaja Lara Fabian saapuu Tallinnan The Best of Lara Fabian World Tour -kiertueen merkeissä 24. lokakuuta. Konsertti järjestetään Alexela -konserttitalossa Tallinnassa.

IDeeJazz-festivaali

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.10. musiikkifestivaali IDeeJazz rantautuu Tartossa Viron kansallismuseo EMR:in sillan alle. Esiintymässä on sekä virolaisia että kansainvälisiä artisteja.

Marraskuu

Tallinnan ravintolaviikko

Marraskuun ensimmäinen päivä Tallinnassa alkaa perinteinen ravintolaviikko, jossa ovat mukana kaupungin huippuravintolat. Matkailijalle se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin ravintoloiden tarjontaan edulliseen hintaan.

Martin markkinat

Tallinnassa perinteisiä Martin markkinoita vietetään 3.–6. marraskuuta Saku Suurhallissa. Myynnissä on Viron parhaita käsityötuotteita ja lisäksi järjestetään erilaisia työpajoja alan harrastajille. Ostosten oheen tarjolla on virolaista ruokaa ja elävää musiikkia.

Etelä-Viron ravintolafestivaali

Marraskuun 3.–13. päivä järjestetään Etelä-Virossa Metsästä lautaselle -teemainen ravintolaviikko, jossa on mukana ravintoloita niin Tartosta, Jõgevalta, Valgasta, Võrusta, Viljandista kuin Põlvastakin.

Pärnun ravintolaviikko

Marraskuussa järjestetään ravintolaviikko myös Pärnussa. 5.–13. marraskuuta Viron kesäpääkaupungissa voi herkutella 3 ruokalajin menuilla erikoishintaan. Tapahtuma järjestetään nyt jo 8. kertaa.

Pimeiden öiden elokuvafestivaalit

Hollywoodin taikaa on aistittavissa Tallinnassa taas marraskuussa, kun kaupungissa järjestetään Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF. 11.–27. marraskuuta järjestettävä PÖFF on Pohjois- Euroopan suurimpia elokuvajuhlia ja tuo vuosittain Tallinnan valkokankaille satoja uusia elokuvia.

Tallinnan joulutori

Legendaarinen ja Euroopan parhaaksi joulutoriksikin nimetty Tallinnan joulutori avaa tänä vuonna ovensa perjantaina 25. marraskuuta. Joulutorin tunnelmasta voi nauttia päivittäin 8. tammikuuta 2023 saakka.