Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Onko päivämäärä jo kalenterissa? – Tallinnan joulutori avautuu vajaa kahden kuukauden kuluttua

Jo lähes legendaksi muodostunut Tallinnan joulutori avautuu tänä vuonna jo ennen ensimmäistä adventtia eli perjantaina 25. marraskuuta.

Muutama vuosi sitten Euroopan kauneimman joulutorin tittelin saanut tori avautuu tuttuun tapaan Tallinnan Raatihuoneentorille, jonka keskelle pystytetään joulukuusi. Perimätiedon mukaan ensimmäinen kuusi torille pystytettiin jo 581 vuotta sitten eli vuonna 1441.

Joulukuusesta on tullut tärkeä perinne Tallinnalle ja joka vuosi kaupunki näkee paljon vaivaa löytääkseen juuri sopivan kuusen koristamaan joulutoria. Joulukuusen ympärille sijoitetuista myyntikojuista voi ostaa jouluisia ruokia ja juomia sekä joululahjoiksi sopivia tuotteita.

Tarjolla on perinteisen jouluruoan, kuten porsaanpaistin ja hapankaalin lisäksi erilaisia makkaroita sekä suolaisia ja makeita vohveleita. Eikä kasvissyöjiäkään ole unohdettu. Torin glögivalikoimasta löytyy sopiva makuvaihtoehto kaikille, sillä tarjolla on perinteisen hehkuviinin lisäksi muun muassa tyrni-, karpalo-, vadelma-mustaherukka-, omena-inkivääri-, luumu-, mustikka- ja kirsikkaglögiä.

Tallinnan joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä kello 12–19 ja jatkuvat 8.1.2023 asti.