Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan kaupunki harkitsee yöbussiliikenteen käynnistämistä – tavoitteena vähentää sähköpotkulautaonnettomuuksia

Tallinnan kaupunki suunnittelee yöbussiliikenteen käynnistämistä uudestavuodesta alkaen. Lisärahoitusta on haettu neljän bussilinjan öisen liikenteen käynnistämiseen. Ratkaisun toivotaan vähentävän sähköpotkulautaonnettomuuksien määrää.

– Julkinen liikenne on ympäristöystävällisempi vaihtoehto autoilulle ja takseille. Se on myös turvallinen vaihtoehto. Toivottavasti humalaiset jatkossa valitsevat yöbussin sähköpotkulaudan tai auton sijaan, Tallinnan kaupungin yöelämän kehittämisen asiantuntija Natalie Mets toteaa Viron yleisradion haastattelussa.

Kyseessä on Natalie Metsin mukaan odotettu uudistus, sillä Viro ja Kypros ovat ainoat maat Euroopassa, joiden pääkaupungeissa ei ole julkista liikennettä öisin.

– Monet ammattiryhmät, kuten palvelualojen työntekijät, lääkärit sekä poliisi- ja pelastuslaitoksen työntekijät tarvitsevat julkista liikennettä öisin palatessaan iltavuorosta, Mets muistuttaa.

Se kuinka usein yöbussit kulkisivat ja kuinka suuren osan vuodesta, riippuu kaupungin saamasta rahoituksesta. Yöbussiliikenne olisi Tallinnan asukkaille ilmaista, kuten joukkoliikenteen käyttö muutenkin.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Tanel Kiikin mukaan ei ole varmaa löytyykö kaupungin budjetista tarvittava määrä rahaa yölinjojen käynnistämiseen, koska korkea polttoaineenhinta on lisännyt jo olemassa olevan joukkoliikenteen kustannuksia.