Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Helsingin taiteilijaseuran Art Tube -taidemetro jatkaa matkaansa Pärnuun

Syyskuussa Tallinnaan saapunut Helsingin taiteilijaseuran Art Tube -taidemetro jatkaa matkaansa Pärnuun, jonka kaupungingalleriassa avautuu 29. syyskuuta Art Tube 2 -näyttely.

Art Tube on vauhdikas taidemetro ja taidetta pursuava tuubi, joka kuljettaa jo toista kertaa laadukkaita luomuksia naapurimaan näyttelytiloihin. Historiaan huokuvassa Pärnun raatihuoneessa sijaitseva Pärnun kaupungingalleria esittelee kahdeksan taiteilijaa kahdeksassa eri huonetilassa.

Taiteilijoiden teokset muodostavat oman sisäisen kokonaisuuden omassa tilassaan ja katsoja voi siirtyä tunnelmasta ja kuvamaailmasta toiseen galleriassa liikkuessaan. Monipuolinen nykytaiteen näyttelykokonaisuus koostuu useasta eri taiteenlajista, kuten maalaustaiteesta ja videotaiteesta sekä grafiikasta ja tilateoksista. Näyttelyn kuraattoreina toimivat taidemaalarit Satu Kalliokuusi ja Mika Vesalahti Helsingin Taiteilijaseurasta.

Näyttelyssä on esillä Pirjetta Branderin, Gunzi Holmströmin, Petri Hytösen, Reijo Kärkkäisen, Pia Männikön, Noora Ojalan, Mari Sydänmaanlakan ja Juha Vanosen töitä.

Virossa esillä olevien näyttelyjen lähtökohtana on Viron Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran välinen yhteistyö, joka on syntynyt HAA Europe-hankkeen puitteissa. Helsingin Taiteilijaseuran hanke on mahdollistanut uusia muotoja kumppanuuksien edistämiseksi niin Suomessa kuin Virossakin.

Art Tube 2 -näyttely on avoinna Pärnun kaupungingalleriassa 29.9.–22.10.2022.