Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Finnair lopettaa lennot Helsinki-Tartto-reitillä – syynä riittämätön käyttöaste

Lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut lopettavansa lennot Helsinki-Tartto-reitillä lokakuun lopusta alkaen. Asiasta kertoi Tallinnan lentoaseman hallituksen jäsen Eero Pärgmaa Viron yleisradion haastattelussa.

Pärgmaan mukaan lentoasema pyrkii avaamaa säännölliset lennot Tartosta Helsinkiin mahdollisimman pian, mutta toistaiseksi on vielä liian aikaista sanoa, jatkaako reitillä Finnair vai joku muu lentoyhtiö.

Finnair aloitti lennot Helsingistä Tarttoon 28. maaliskuuta 2022. Sen jälkeen reitillä on tehty 228 lentoa ja niillä on kulkenut 5 989 matkustajaa.

Tarton kaupunginjohtajan Urmas Klaasin mukaan Tarton kansainvälisten lentoyhteyksien säilyminen on koko Etelä-Viron taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen kannalta ratkaisevaa.

– Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024 ja monet siihen liittyvät toimet alkavat jo ensi vuonna. Nopeat ja kätevät lentoyhteydet Eurooppaan ovat elintärkeitä kaupungin jatkuvalle kehitykselle, Klaas sanoo.