Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnan Fotografiskan uutuusnäyttely esittelee Andy Warholin harvinaisia Polaroid-kuvia

Tallinnassa sijaitsevan valokuvataiteenmuseo Fotografiskan näyttelytarjonta uudistuu syyskuun aikana. Museossa avautuu kolme uutta näyttelyä, joista odotetuin on poptaiteen kuninkaan Andy Warholin harvemmin esillä olevia Polaroid-kuvia esittelevä näyttely.

Perjantaina 23. syyskuuta avautuvassa näyttelyssä pääosassa ovat säilykepurkeista, Marilyn Monroesta ja Elviksestä tehtyjen maalausten sijaan Polaroid-kuvat, joita Warhol otti kuuluisalla Factory-studiollaan ympärilleen keräämästä julkkisjoukosta. Kuvissa esiintyvät niin Bob Dylan, Keith Richards, Lou Reed, Mick Jagger kuin David Bowiekin.

Andy Warholia pidetään yhtenä 1900-luvun tunnetuimmista taiteilijoista ja valokuvauksella oli tärkeä rooli hänen töissään, vaikka Warhol tunnetaankin parhaiten maalauksistaan.

Warholin näyttelyn lisäksi Tallinnan Fotografiskassa on esillä nuoren korkealaisen taiteilijan Cho Gi-Seokin näyttely Coexistence. Seok on yksi tämän hetken tunnetuimmista aasialaisista muotivalokuvaajista, joka saa inspiraatiota kuviinsa muun muassa kukkatoreilta. Hänen valokuvilleen on ominaista vahva sommittelu ja ihmiskehon yhdistely kauniisiin kukkiin ja kasvien palasiin. Coexistence-näyttely on avoinna helmikuuhun 2023 saakka.

Uusi syyskuussa avautunut Fotografiska For Life – FFL-näyttely puolestaan keskustelee yhteiskunnallisista asioista ja kuvaa kehitysvammaisia, jotka Virossa edelleen pidetään monin tavoin piilossa. Näyttely on avoinna marraskuuhun 2022 saakka.

Lokakuussa museossa avautuu vielä ranskalaisen muotikuvaaja Sarah Moonin töitä esittelevä näyttely “At the still point”.