Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Nykytaidetta kasvitieteellisessä puutarhassa? – Tallinnassa sekin on mahdollista

Syys-lokakuussa Tallinnassa järjestetään jo 8. kerran Artishok-taidebiennaali. Tänä vuonna tämä nykytaiteelle omistettu tapahtuma on saanut inspiraationsa tapahtumapaikasta eli Tallinnan kasvitieteellisestä puutarhasta.

Artishok-taidebiennaali on käynnissä 29.9.–30.10. ja sen aikana kasvitieteellinen puutarha kokoaa yhteen kuvataiteen, arkkitehtuurin ja esittävän taiteen taiteilijoita sekä kirjailijoita tarjoten heille yhteisen oppimisen alustan.

Tänä vuonna tapahtuman teema on Botanical Witnesses, joka tapahtuman kuraattorin Ann Mirjam Vaiklan mukaan viittaa tieteellisesti todistettuun mahdollisuuteen, että kasveilla on tietoisuus, vaikka ihmiset ovat tottuneet suhtautumaan niihin joko hyödykkeenä tai kauneutena.

Artishok-taidebiennaali on Virossa ainutlaatuinen näyttelymuoto, joka kokoaa yhteen 10 taiteilijaa ja 10 kirjailijaa joka kerta eri paikoissa. Näyttelyn kymmenen päivää kestävien avajaisten aikana taiteilijat esittelevät uusia teoksia, joihin jokaiseen yhdistetään kymmenen kriittistä kirjoitusta. Teokset yhdessä muodostavat ryhmänäyttelyn.

Ensimmäisen kerran Artishok-taidebiennaali järjestettiin Virossa vuonna 2008. Aikaisempina vuosina biennaali on järjestetty muun muassa Viron nykytaiteen museossa, teatteri NO99:ssä, Balti Jaam -aseman vanhassa odotushallissa ja Tarton taidetalossa.