Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Kallistunut polttoaineen hinta torppasi Tallinnan yöbussiliikenteen käynnistämisen

Tallinnan kaupungin uuden apulaiskaupunginjohtajan Tanel Kiikin mukaan polttoaineen hinnan nousu torppasi suunnitellun yöbussiliikenteen käynnistämisen kaupungissa ensi vuonna.

Yöbussiliikenteen käynnistämiseen tarvitut rahat eivät enää mahtuneet Tallinnan kaupungin vuoden 2023 budjettiin, sillä pelkästään polttoaineen hinnan nousu on lisännyt joukkoliikenteen kuluja tänä vuonna 20 miljoonalla eurolla. Summan odotetaan edelleen nousevan.

Viron yleisradion haastatteleman Tanel Kiikin mukaan etusijalla on tarjota sujuva bussiliikenne Tallinnassa päiväsaikaan, sillä yöbussit ovat hänen mukaansa enemmän mukavuuspalveluita. Yöliikenteen käynnistämiseen vaadittavat rahat pitäisi ottaa päiväliikenteestä, eikä se ole Kiikin mukaan vaihtoehto.

Samaan aikaan Tallinnan on löydettävä ratkaisuja kasvavaan autojen määrään kaupungin kaduilla. Esimerkiksi moni Tallinnan naapurikuntien asukas ajaa arkisin omalla autolla pääkaupunkiin töihin. Moni kokee, että liikenneratkaisuja tehdään pääkaupungissa nykyään autoilijoiden kustannuksella.

– Tavoitteena ei todellakaan ole poistaa autoja Tallinnan kaduilta, mutta suosittelemme tekemään säännölliset matkat kauppaan, kouluun ja töihin kävellen tai pyöräillen, Kiik sanoo.