Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Oletko tulossa syyslomalla Viroon? – tässä viime hetken vinkit Tallinnaan

Yli puolet suomalaisista aikoo syyslomalla tehdä lomamatkan ja innokkaimmin ulkomaille suuntaavat lapsiperheet ja kahden aikuisen taloudet. Tiedot selviävät nettimatkatoimisto ebookersin suomalaisten matkailua tutkineesta selvityksestä sekä varaussivujen datasta.

Syyslomalla suomalaiset kaipaavat taattua aurinkoa, suurkaupunkien sykettä ja luontoelämyksiä. Suosituimmat lentoreitit vievät ebookerisn mukaan suomalaiset joko Keikkaan tai Espanjaan, mutta myös kaupunkikohteisiin, kuten Roomaan tai Lontooseen. Ebookersin kymmenen syysloman suosituimman majoituskohteen listalle mahtuivat myös Helsinki ja Tallinna.

Tallinna tarjoaakin paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa kaupungissa syyslomaa viettäville.

Uudet näyttelyt

Adamson-Ericin museossa avautui uusi näyttely, joka esittelee kansainvälistä käsilaukkudesignia sadan vuoden ajalta. Aina muodissa - 100 vuotta käsilaukkuja -näyttelyssä on esillä käsilaukkuja 1920-luvulta aina tähän päivään saakka. Italialaisten yksityiskokoelmien pohjalta valmistuneessa näyttelyssä on sekä aikakaudelleen tyypillisiä laukkuja että niitä, joista tunnettujen muotitalojen ja suunnittelijoiden tuotteina on tullut himoittuja ja keräiltyjä klassikoita.

Valokuvataiteen museo Fotografiska esittelee poptaiteen kuninkaan Andy Warholin harvemmin esillä olleita Polaroid-kuvia, joita Warhol otti kuuluisalla Factory-studiollaan ympärilleen keräämästä julkkisjoukosta. Kuvissa esiintyvät niin Bob Dylan, Keith Richards, Lou Reed, Mick Jagger kuin David Bowiekin.

Tallinnan museokahvilat

Tallinnassa on useita viihtyisiä museokahviloita, joista parhaan näköalan yli kaupungin tarjoaa Neitsyttornin kahvila. Jo 1980-luvulla suuren suosion saavuttanut kahvila on kalustettu Aala Buldasen suunnittelemilla alkuperäiskalusteilla. Käymisen arvoisia museokahviloita ovat myös Paksun Margareetan tykkitornin katolla sijaitseva kahvila Maru sekä ihana ranskalaistyylinen Riviera Palais Brasserie Maarjamäen linnassa.

Lue myös: HSL:n matkakortille voi nykyään ostaa Tallinnan julkisen liikenteen matkalippuja

Käymisen arvoisia kohteita

Viru-keskuksessa sijaitseva Rahva Raamat -kirjakauppa valittiin tänä vuonna maailman parhaaksi kirjakaupaksi. Virolaisen kirjallisuuden lisäksi kirjakauppa tarjoaa kattavan valikoiman englanninkielistä kirjallisuutta, muoti- ja designkirjoja, monenlaisia lahjatavaroita, pelejä, leluja, elokuvia ja cd-levyjä.

Viru-keskuksen katutasossa on myös avautunut uusi ravintolamaailma, jossa on 15 virolaisravintolan toimipisteet. Ravintolamaailma tarjoilee muun muassa hampurilaisia, sushia, pizzaa, Lähi-idän mezejä, kebabia, Poké bowleja sekä uzbekistanilaista ruokaa. Palan painikkeeksi on tarjolla käsityöläisoluita ja jälkiruoaksi herkullisia Pavlova-leivonnaisia tai jäätelöä.

Tallinnan matkustajasataman A-terminaalin naapurissa on avautunut kaikille avoin rantapromenadi, joka kulkee satamaa reunustavan aallonmurtajan harjalla. Siellä voi nauttia upeasta merinäköalasta tai piipahtaa Ocean 11 -ravintolassa. Aallonmurtajalla on myös leikkipuisto ja ulkokuntosali.

Tallinnan Raatihuoneentorin laidalla sijaitseva Raadinapteekki viettää parhaillaan 600-vuotisjuhlavuottaan. Apteekin ohessa on pieni museo, joka esittelee vanhaa apteekkiesineistöä sekä kiehtovia keskiajalla käytettyjä lääkeaineita, kuten kuivattua siiliä! Apteekista voi myös ostaa samoja tuotteita, kuin keskiajalla myytiin, kuten vaikka marsipaania.

Lisää vinkkejä lasten kanssa Tallinnassa lomailuun tarjoaa Visit Tallinn -sivusto.